Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Voiculescu insistă. Nouă cerere de recuzare a judecătorilor

Voiculescu insistă. Nouă cerere de recuzare a judecătorilor

scris de A.B.
1 afisari

Scandalul ICA ia amploare. Curtea de Apel București a respins o nouă cerere formulată de avocatul lui Dan Voiculescu, de recuzare a judecătorilor din procesul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Dan Voiculescu atacă judecătorii din procesul ICA.

În prezent, procesul continuă cu dezbateri pe marginea unor solicitări de schimbare a încadrării juridice a faptelor inculpaților.

Avocatul lui Voiculescu a reclamat în sala de judecată că prin solicitarea procurorului DNA nu se schimbă încadrarea juridică, ci aceasta se extinde, fapt interzis de lege în timpul cercetării judecătorești.

Gheorghiță Mateuț i-a recuzat marți din nou pe cei doi judecători care se ocupă de dosarul ICA, Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea, pe motiv că aceștia sunt lipsiți de obiectivitate.

La începutul procesului, Gheorghiță Mateuț a solicitat magistraților să amâne procesul, invocând faptul că are nevoie de timp pentru a pregăti apărarea clientului său, după ce procurorul DNA a cerut luni seară schimbarea încadrării faptelor de care este acuzat Dan Voiculescu, președintele fondator al PC.

Cum cererea de amânare a fost respinsă, avocatul i-a recuzat pe cei doi judecători, acuzându-i de lipsă de obiectivitate.

La proces asistă și realizatorul TV Mircea Badea, care însă a refuzat să dea o declarație jurnaliștilor prezenți în instanță.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acționar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco) SA București, de membru al Adunării Generale a Acționarilor și al Consiliului de Administrație ale ICA și de membru al AGA și director general al SC „Bioprod” SA București.

Procurorii anticorupție au reținut în sarcina acestuia infracțiunile de folosire de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid a influenței și autorității date de această calitate în scopul de a obține, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum și de spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în formă continuată.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC „Benefica” SA București (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracțiunea de stabilire, cu intenție, a unei valori diminuate față de valoarea comercială reală a bunurilor aparținând agenților economici la care statul este acționar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general și membru al AGA și, ulterior, al CA al ICA SA București, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În septembrie 2013, Tribunalul București a dat sentința în acest dosar, Dan Voiculescu fiind condamnat la cinci ani închisoare, iar Gheorghe Mencinicopschi a primit șase ani închisoare cu executare.

1 comentariu

Ereticul 05-08-2014 - 15:02

Eu stiam ca „In faza judecatii, cererea de recuzare se solutioneaza in sedinta secreta de un alt complet de judecata si fara participarea celui recuzat.”
Cum este posibil ca o instanta recuzata sa respinga cu de la sine putere cererea de recuzare si sa judece in continuare?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult