Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE Zambaccian: DNA îl vrea pe Adrian Năstase în închisoare

UPDATE Zambaccian: DNA îl vrea pe Adrian Năstase în închisoare

scris de M.A.
11 afisari

UPDATE: ÎCCJ a încheiat marţi judecarea dosarului „Zambaccian”. După pledoariile avocaţilor, a procurorului de şedinţă şi a ultimului cuvânt al inculpaţilor, instanţa supremă a anunţat că va amâna pronunţarea, stabilind data de 30 martie pentru a da o hotărâre.

DNA a solicitat, marţi, la ÎCCJ, pedepse de închisoare cu executare în cazul fostului premier Adrian Năstase, a soţiei acestuia, Daniela Năstase, în dosarul „Zambaccian”.

Adrian si Dana Nastase

Adrian si Dana Nastase

În faţa judecătorilor instanţei supreme, procurorul DNA a arătat că acuzaţiile de luare de mită şi şantaj în cazul lui Adrian Năstase sunt pe deplin probate prin înregistrări ambientale, acte şi expertize contabile ce dovedesc aducerea unor importuri din China prin societatea Vertcon, informează Mediafax. Procurorul a explicat că societatea Vertcon a colaborat cu firmele chinezeşti verificate doar în cazul aducerii bunurilor care ulterior s-au regăsit în imobilul din strada Zambaccian, ceea ce ar dovedi acuzaţia adusă de anchetatori fostul premier Adrian Năstase.

Procurorul a cerut instanţei condamnarea la pedepse de închisoare cu executare în cazul fostului premier Adrian Năstase, a soţiei acestuia, Daniela Năstase şi a fostului şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Irina Paula Jianu. Cele mai mari limite de pedeapsă în cazul acuzaţiilor din acest dosar sunt între trei şi zece ani de închisoare.

În schimb, avocatul familiei Năstase susţine că procurorii nu au practic un corp delict care să demonstreze infracţiunea. Este vorba de suma de 118.650 de dolari despre care DNA susţine că a fost dată de familia Năstase lui Ioan Păun şi care a fost confiscată de procurori fiind considerată corp delict.

„Noi am avut tăria şi timpul să ne uităm la toate bancnotele fotografiate de către DNA. Data tipării în Trezoreria SUA a 225 de bancnote de 100 de dolari este în anii 2005 şi 2006, deci ulterior datei de februarie 2004 când se susţine că aceşti bani au ajuns în posesia domnului Păun”, a declarat avocatul.

„Din materialul din dosar rezultă indubitabil că dosarul a fost fabricat de DNA„, a adăugat acesta.

Instanţa supremă judecă, marţi, ultimul termen în dosarul „Zambaccian„.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult