Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ziarişti audiaţi în dosarul Vîntu-Popa. Stenograme

Ziarişti audiaţi în dosarul Vîntu-Popa. Stenograme

scris de A.P.
17 afisari

Corina Drăgotescu şi fostul director editorial la Realitatea TV Cătălin Popa au fost audiaţi, vineri, la Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa. Cei doi au susţinut în faţa instanţei că nu cunosc dacă există o legătură între Sorin Ovidiu Vîntu şi Nicolae Popa.

Corina Dragotescu audiata in dosarul vintu-Popa

După ieşirea din sala de judecată, Corina Drăgotescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că a fost întrebată de Sorin Ovidiu Vîntu dacă apreciază că interceptările din dosar, în care apare şi numele ei au sau nu legătură cu dosarul.
Sorin Ovidiu Vîntu m-a întrebat, că el are voie să pună întrebări, dacă interceptările au legătură cu cauza şi am spus că nu„, a spus jurnalista.

La rândul lui, Cătălin Popa a spus că a fost întrebat dacă are cunoştinţă despre existenţa unei legături între Sorin Ovidiu Vîntu şi Nicolae Popa, el susţinând în faţa magistraţilor că nu are cunoştinţă de acest lucru.

Următorul termen în proces a fost stabilit de magistraţii Tribunalului Bucureşti pentru 9 decembrie. Vîntu a fost adus la instanţă pentru acest proces, după ce, marţi a fost arestat preventiv într-un alt dosar, cel privind delapidarea Petromservice.

Dosarul lui Sorin Ovidiu Vântu conţine discuţiile pe care omul de afaceri le-a avut în campanie electorală şi după alegeri cu şefii trustului Realitatea Media şi cu jurnalişti ai grupului, precum Cătălin Popa, Cornel Nistorescu, Bogdan Chirieac, Stelian Tănase şi Corina Drăgotescu, dar şi cu politiceni. Una dintre stenograme este cea a discuţiei dintre Sorin Ovidiu Vîntu şi Cătălin Popa, purtată în 29 octombrie 2009, în campania electorală pentru alegerea Preşedintelui.

„POPA CĂTĂLIN : Am făcut un carton şi am spus că aceleaşi ONG-uri, în 2004 l-au susţinut pe candidatul Traian Băsescu.
S.O.VÂNTU : – Foarte bine, f… în gură să-i f… Deci s-au isterizat ăia.
POPA : -Mamă, sunt cu nervii pe pereţi.
S.O.VÂNTU : – Excepţional, excepţional.
POPA : -Adevărul e că e fără precedent, că toată societatea civilă, că astea sunt cele mai importante voci în momentul de faţă şi cele mai importante ONG-uri din România, şi nu au mai văzut în mandatul lui Băsescu niciodată aşa ceva. Dar ştii care este şocul?
S.O.VÂNTU : – Ă?
POPA : – Liderii celor două partide de opoziţie nu vor să facă declaraţii pe tema asta.
S.O.VÂNTU : – De ce?
POPA : – De boi. Adică răspunsul meu e clar. De boi.
S.O.VÂNTU : – Cred că fac bine, tati.
POPA : – Eu nu cred.
S.O.VÂNTU : – Dacă îmi permiţi, totuşi rărirea parlamentarilor este o chestie foarte populară printre cetăţenii imbecili ai acestei ţări.
POPA : – Da, dar nu despre asta e vorba.
S.O.VÂNTU : -Ba da, pentru că acolo este prefaudarea alegerilor. Se referă strict la referendum şi referendumul este o chestie gingaşă. Ei au ieşit deja cu declaraţii că susţin micşorarea numărului de parlamentari.
CĂTĂLIN POPA :-Da şi asta poate să spună şi acum, „Susţinem în continuare referendumul, haideţi să-l programăm între tururile de scrutin”.
S.O.VÂNTU – Da. O să mă gândesc. Să vorbesc cu MIRCEA şi cu CRIN să văd de ce nu preiau mesajul. Nu ştiu. M-a luat prin surprindere cu treaba asta.
(…)

CĂTĂLIN POPA – Da. O să stăm să documentăm deşi mă ardeau mâinile să ieşim repede cu el, dar nu putem pentru că sunt lucruri foarte grave.
S.O.VÂNTU – Sunt grave, nu?
CĂTĂLIN POPA – Da.
S.O.VÂNTU – Aşa tati, aşa băiatul lui tata. F… în gură să-l f… Hai că vin şi eu acasă să pun umărul (râde – n.n.).
CĂTĂLIN POPA – (râde – n.n.). Da.
S.O.VÂNTU- Rar mi se întâmplă, fără mişto CĂTĂ, să mă mobilizez cum m-am mobilizat de data asta.
CĂTĂLIN POPA. – Da. Am simţit şi eu pe alocuri.
S.O.VÂNTU – Rar mi se întâmplă. Mi-am scos oştile regulate din cazărmi, nici măcar pe scandalul FNI nu mi-am scos armata regulat. Am lucrat numai cu ostaşii.
CĂTĂLIN POPA – (râde – n.n.).
S.O.VÂNTU – Da. De data asta… multă prostime, dat fiind faptul că poporul ăsta s-a tâmpit de-a dreptul, prostimea asta încă ţine cu imbecilul şi trebuie să-i degajăm prostimea.
CĂTĂLIN POPA – Da.
S.O.VÂNTU – I-o degajăm f… în gură să-l f… Hai, te pup! Pa!
CĂTĂLIN POPA- Drum bun! Pa!”

În noaptea de 6 spre 7 decembrie, după după turul al doilea al Prezidenţialelor, imediat după miezul nopţii, Vântu a contactat-o pe Corina Drăgotescu (care se aflase la sediul PDL unde se desfăşura numărătoarea paralelă a voturilor-n.r.).
„(…)
S. O. VÎNTU: Să nu te transformi într-un agent de intoxicare al lor.
CORINA DRĂGOTESCU: Nu! Nu, nu, nu!
S. O. VÎNTU: Asta era ceea ce vroiam să te rog!
CORINA DRĂGOTESCU: Categoric nu! Categoric nu!
S. O. VÎNTU: Asta era ce…
CORINA DRĂGOTESCU: Acuma urcă operatorul cu colega de la Social, filmează tabelul să şi-l asume. Eu nu-mi asum nimic. Dacă dă imaginea, ca să vadă, mă rog, să fie…
S. O. VÎNTU: Deci, nu te transforma într-un agent! Nu te transforma într-un agent de manipulare al lor!
CORINA DRĂGOTESCU: Bine”.

6 comentarii

Ciu Huhu 11-11-2011 - 15:55

Drept ar fi ca Vintu sa stea toata viata la puscarie, averea lui sa fie confiscata si data pagubitilor hotiilor acestui tigan escroc fara pereche!

Dosar politic 11-11-2011 - 16:11

Dosar politic,

Departe de a fi un fan al lui Vantu, dimpotriva, il consider una dintre cele mai mari jigodii postdecembriste, stenogramele prezentate in articol nu arata decat implicarea lui Vantu intr-o confruntare politica. Implicare la care are dreptul orice cetatean. Intr-o tara normala, numai asta ar fi deajuns pentru respingerea in bloc a acuzatiilor impotriva lui Vantu. Poate chiar asta se urmareste, caci trecerea pe la DNA a devenit sinonima cu reclama aia pentru pampers: „iesi mai curat si mai uscat”.

urbos 11-11-2011 - 16:43

Si cand te gandesti ca dupa tot ce i s-a inatamplat Dragoteasca tot pupinbaseste ca proasta. Ce inseamna sa fii redus mintal…

Argon 11-11-2011 - 20:54

S-a spart furunculul si acum iese puroiul. Dinescu, marele pupincurist al javrei de Crin, a primit cadou de la Vintu 100.000 de euro. Pe Dragoteasca o folosea ca presh de sters picioarele, asa cum se folosea de toti lucratorii de la iRealitatea. iRealitatea nu a fost vinduta de Vintu lui Elan, ci doar s-a prefacut. Javra de Vintu tine cu dintii de iRealitatea pe care a si falimentat-o. Acum, de cind iRealitatea s-a spart, Ghitza a facut o televiziune formata din cei pe care Vintu i-a calcat in picioare atita timp. Acesti oameni, aflati la televiziunea lui Ghitza, RTV, transmit toate stirile care apar despre procesul Vintu. Ceilalti, javrele lui Elan+Vintu, tac milc. Duceti-va pe pagina iRealitatii vechi si nu veti gasi nici o stire cu Vintu, ca si cum nu se intimpla nimic. Chiar acum cind scriu, pe RTV, se da o discutie cu Vass si alti invitati, printre care si o stoarfa de avocata usl-izda, fosta avocata a lui Cornel Popa, o otreapa de femeie care ne imbirliga creierii cu tot felul de ordinarii avocatesti si prin care noitrebuie sa intelegem sau sa pricepem cit de bun e la suflet acest escroc de Vintu. Javra asta de avocat spune la un moment dat cit de bolnavior e javra de Vintu, la care Vass spune ca in cei 8 ani de puscarie a vazut femei bolnave pe moarte si care se tirau in celule. Fata de aceste femei, Vintu e sanatos tun. Vintu si-a scos gonacii pe strazi ca sa-l apere. Sa vedm ce va face Justitia. Sper ca nu e doar o ploaie de vara, arza-i-ar focu de nenorociti. Pe de alta parte, intre psd-isti se dau cu copitele, e cafteala mare. Taberele s-au format si se pare ca psd-ul se sparge, si se sparge si usl-ul. Crin, in loc sa fie baiat destept si sa zica nici „milc” de razboiul intern din psd, boul, ca altfel nu poti sa-i spui, se pune sa macane impotriva lui Nastase si a lui Iliescu, stilpii de baza ai psd-ului. Boul de Crin spune ca Iliescu si Nastase nu mai trebuiesc luati in seama, si ca, numai Ponta si cei din jurul lui conteaza. Baaa, boule, ce te bagi, bah, timpitule intr-o cafteala inttre tigani? Nu-ti dai seama ca cel mai ranit vei iesi tu? Taci dracului din gura, timpitule si lasa-i sa se omoare si pe urma vezi ce mai ramine din ei, si ia-i la tine in partid.

BULA 12-11-2011 - 05:39

Parerea mea este ca toate convorbirile la telefon sunt inregistrate. Fiti constienti de treaba asta si aveti grija ce clampaniti.

Ciu Huhu 12-11-2011 - 14:58

100% sigur convorbirile telefonice-s inregistrate, de asta are SRI de 5 ori mai multi agenti decit FBI, sigur si din alte motive pe care numai adevaratul sef al SRI Basescu le stie!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult