Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Falita ZIUA SRL aluneca pe panta FNI (Document)

Falita ZIUA SRL aluneca pe panta FNI (Document)

scris de Ziua Veche
9 afisari

 

 

Judecatorul sindic Nicolae Prepelita (foto) de la Sectia a VII-a Comerciala a Tribunalului Bucuresti a motivat – in sfarsit – sentinta nr. 2103 din 8 martie 2010, prin care debitoarea SC ZIUA SRL a fost declarata oficial in faliment. Greu de explicat de ce, sentinta este absolut nemotivata si nu cuprinde decat o insiruire a situatiilor de fapt si masurilor dispuse, fara a se justifica de ce anume s-a luat fiecare masura in parte.


Ciudat se prezinta si modul in care judecatorul Prepelita a decis cu de la sine putere ca lichidatorul judiciar in aceasta cauza sa fie numit in persoana aceluiasi Dragos Cristian Siliste (personaj care de cand s-a pornit acest proces a reusit performanta sa-si deschida un nou sediu profesional, taman in blocul din Splaiul Unirii unde isi are cartierul general Sorin Ovidiu Vantu – cel care a ordonat telefonic inchiderea peste noapte a ziarului ZIUA, fara sa faca parte din actionariatul SC ZIUA SRL). Conform legii, s-ar fi cuvenit ca selectarea administratorului/lichidatorului judiciar sa se faca dintr-o lista de oferte a unor practicieni in insolventa, pentru a exista garantia ca treaba e corecta si nu sunt infiltrati lichidatori cu dedicatie. Dar nu mai mira nimic in acest dosar in care fostul manager care a dus ZIUA la dezastru – Mihai Palsu – a introdus cererea de insolventa in 8 ianuarie 2010 la tribunal (cerandu-l pe Siliste ca administrator judiciar), iar cauza a fost repartizata, chipurile, aleatoriu, taman a doua zi lucratoare (luni, 11 ianuarie), la judecatorul Prepelita, care pe loc a fost de acord cu numirea lui Siliste. Vedeti cum se leaga?!

Culmea e ca judecatorul sindic Nicolae Prepelita zice in sentinta ca a aprobat si raportul administratorului judiciar Siliste, fara sa se consulte cu niciuna dintre partile interesate ori sa motiveze de ce s-a declarat de acord cu acest raport, despre care bagam mana in foc ca nu sufla o vorbulita despre cine se face vinovat de falimentarea unui cotidian national de elita si acumularea unor datorii de 1,7 milioane euro catre circa 100 de creditori.

Pe surse de tot felul, am aflat care ar putea fi miscarea pregatita in acest caz. Artizanii insolventei vor sa se ajunga cat mai repede la faza cu scoaterea la vanzare a bunurilor SC ZIUA SRL, pentru acoperirea datoriilor, bunuri care se vor achizitiona “in familie” si pe nimica toata. Este vorba in special de terenul din Straulesti (cu PUZ aprobat pentru un bloc cu peste 20 de etaje), marca si arhiva ZIUA, aflate in patrimoniul falitei. Dupa care, se pare ca mai toti creditorii vor ramane cu buza umflata pentru ca sumele obtinute din “vanzare” vor fi infime si nu vor acoperi mai mult de o cincime din datorii. E posibil ca nici salariile zecilor de jurnalisti aruncati in strada la ordin, sa nu poata fi acoperite, astfel incat sa se suporte din fondul special al statului, gaura data de artizanii insolventei.

Cei care doresc sa afle continutul sentintei nr. 2103 din 8 martie 2010, prin care debitoarea SC ZIUA SRL a fost declarata oficial in faliment, o pot face aici.

0 comentariu

Pribeagul 03-05-2010 - 17:30

[quote name=”Guvernul se teme de popor sa mareasca taxele”]Crin Antonescu a lansat un apel la organizatiile patronale, la organizatiile intreprinzatorilor mici si mijlocii, la societatea civila, sa se alature “demersului de aparare a economiei romanesti in fata incompetentei si a dezinteresului actualei puteri”. [/quote]

Corect: Guvernul se teme de popor sa mareasca taxele.

Corect: PNL minte ca sa-si faca imagine.

Guvernul trebuie sa micsoreze deficitul bugetar. Are la indemina citeva posibilitati:
– introducerea sitemelor unitare de pensii si salarii, si eliminarea pensiilor si salarilor nesimtite;
– reducerea personalului bugetar;in anii 2005-2008 au angajat nejustificat 400 000 de persoane, iar in anul 2009 26 000 persoane.
– eliminarea jafului din veniturile bugetare;

Cu aceste masuri nu este de acord opozitia ipocrita, ca urmare este posibil sa creasca taxele si impozitele, cea mai proasta solutie.

Asa ca opozantilor ipocriti, puneti mina si sprijiniti masurile de rteducere a deficitului bugetar. Altfel cine sa va creada? S-o spuneti lui Mutu ca voi sinteti mai buni decit actualii guvernanti!

Opozantilor! La treaba, sa vedem ceva concret! Sprijiniti masurile de iesire din criza si eliminare a jafului, altfel, dupa cum vorbiti si actionati poate sa-si dea seama toata lumea ca nu sunteti numai niste JEGURI.

Adrian D 03-05-2010 - 18:25

Surse din PNL ne-au declarat…etc, etc. Ei, uite ca Ponta recunoaste ca ar sustine impozitarea progresiva…De asta ce mai ziceti? Minte PNL? da ce ati zice de o analiza PUBLICA privind preturile unitare ale vestitelor cheltuieli de capital ale Bocciilor?

alamar 03-05-2010 - 18:35

mea este ca marirea taxelor , de catre oricene ar fi , nu are decat ca scop si efect ,decat : INTARIREA STATULUI…

Si cui nu-i place ca Statul sa fie puternic ?…

Cu cat personalul bugetar este mai mare si mai bine platit(inclusiv pensiile, simtite sau nu),Statul este mai PUTERNIC…

Unii numesc pensiile celor care au lucrat la Stat : ” pensii nesimtite”…

Eu inca dezbat aceasta , nu am ajuns inca la nici o concluzie…trebuie sa ne gandim si la soarta celor care decenii in sir , prin munca lor asidua si dedicata , au mentinut Statul Puternic , iar acum la batranete , nu este decat logic si normal ca si pensiile lor sa fie ..puternice…

Acum sunt ocupat sa dezbat , daca cumva 70.000 de hectare de padure , daruita cadou de Stat , BOR , dupa ce BOR s-a judecat cu Statul ,acelasi Stat care le plateste salariile , deci eu dezbat,sa vad daca 70.000 de hectare de padure acordate lui BOR sunt o : donatie nesimtita , sau nu…

Una din masurile reducerii bugetului , ar putea incepe cu eliminarea risipei nesimtite , a Statului secular , ptr. a palti ptr. constructia unui nou palat ptr. BOR , numita si : catedrala…

Acum cand Romania este datoare peste 80 miliarde euro , o asemnea risipa nesimtita , nu cred ca este binevenita…

ion popescu 03-05-2010 - 18:40

Doamnelor redactor,
Am crezut ca a fost o intamplare articolul rauvoitor de acum cateva zile din fituica in care scrieti dar, acum m-am convins ca toti cei ce scrieti la acest ziar aveti buzele formate dupa dosul presdintelui!
Sanchi! Vreti sa dati impresia ca vreti sa impulsionati opozitia! Nu va crede nici dracul!
Imi pare rau dar trbuie sa va spun: PUPINCURISTELOR!

Pribeagul 03-05-2010 - 18:50

Nu cred ca un stat cu sute de mii de angajati inutili sau cu o securitate cu un numar de personal de trei ori mai mare ca cel din timpul dictaturii este un stat puternic. Cel mult poate fi comparat cu un burdihan care inghite tot, far nici un rost, un burdihan nesimtit.

Pina si pensiile si salariile nesimtite in raport cu salariile si pensiile medii sunt amarite, nesemnificative, fata de cele vestice. Este vorba doar de putina decenta, de putin bun simt, si de luarea unor masuri care ar trebui sprijinite de toate fortele politice ca sa nu ajungem in situatia Greciei. Dar ti-ai gasit normalitate si bun simt! De unde?

alamar 03-05-2010 - 19:01

Dle Pribeagul…trebuie sa spun , dta esti : a good sport…cum se spune in maerica…

Adica, ai indulgenta , pe langa sarcasmul si ciupiturile subsemnatului la subiectul discutat , in trecut , dintre noi…

Pai vezi dle Paribeagul ?…este o CONTRADICTIE , in gandirea dtale…

Pe de o parte doresti un Stat PUTERNIC , iar pe de alta parte ( pe buna dreptate),critici risipa, legiunile de birocrati si pensiile anterioarelor legiuni de birocrati ai Statului…

Deasemnea , nu esti consistent…

Critici risipa, si scrii ca Statul nu prioritizeaza elementele din buget ,iar pe de alta parte sprijini faptul ca Statul sa construiasca un nou palat ptr. elita din BOR…

Sper ca intelegi acum dle Pribeagul ca : Un Stat Puternic , are o populatie : saraca, bolnava , anemica, mediocra si de subsiztenta…

Un Stat mic , restrans, cu puteri limitate di frugal , are o populatie sanatoasa, cu standardad de viata ridicat , prosper si optimist…

Dta nu le poti avea pe toate dle Pribeagul : si un Stat puternic , si un Stat frugal si limitat…trebuie sa alegi una din cele doua…

Eu te-am intrebat de privatizarea pensiilor , dta doresti : asigurarile statului…dupa care , zilnic scrii despre : pensiile nesimtite…

Dta critici zilnic , risipa Statului , dar paduri de 70.000 de hectare daruite cadou unei organizatii ca BOR , care ar trebui sa se ocupe de salvarea sufletelor , nici nu te face sa clipesti din ochi…

O gramada de contradictie si inconsistenta dle Pribeagul , nu crezi ?…

Pribeagul 03-05-2010 - 20:35

Imi pare rau, n-am avut capacitatea sa ma fac inteles in legatura cu conceptia mea despre stat, desi pare ceva atit de simplu. Mai mult am suferit si multe impunsaturi ale… oamenilor de peste girla, pe care-i apreciez, dupa cum apreciez si articolele Zv, dovada ca scriu pe acest forum.

Simplu: vreau un stat bun, un stat drept, un stat care sa nu te faca sa te simti jefuit la tot pasul, ba chiar sa n-o faca!

Consider ca cei mai buni – adica competenti, cu simtul dreptatii si harnici – oameni trebuie sa faca parte din conducerea statului.

Nu stiu daca in conceptia dvs acesta este un stat puternic sau… In conceptia mea acesta este un stat puternic.

Oricum, nu cunosc exemplu de tari normale, sanatoase, puternice, fara un stat puternic.

Va doresc noapte buna! Nu-i mult pina merg la lucru. Din nou sunt confuz, contradictoriu si… nu mai stiu cum.

O zi buna!

george nemteanu 03-05-2010 - 21:55

Este foarte plauzibila acuzatia liberalilor. Acesti impostori din guvern demonstreaza de luni de zile ca efectiv nu stiu ce sa faca, timp in care tara se duce spre faliment. In bajbaiala lor evidenta, este posibil sa-si fi imaginat si astfel de masuri. Oricum, interventia liberalilor este binevenita !

sorge 04-05-2010 - 07:24

Cheltuielile sint aceleasi pe masura ce veniturile tarii scad .
Pt ca firmele particulare se inchid cu totul ,nu mai au ce reduce .
Si atunci tot populatia trebuie sa suporte.

gicacontra 04-05-2010 - 09:12

In primul rand „jos guvernul”,pentru ca are in componenta impotenti mental.
Insa,ce face gargaragiul national,Crin Antonescu,ca sef de partid in opozitie,se numeste barfa facuta pe buza santului:a lu’ cutarica a dat in darul betiei,aia a lu’cutarita umbla cu mosmoande etc.
Daca-l asculti pe Antonescu vorbind,ai impresia ca te cearta o tzatza suparata pe tot satul pentru ca barba-su a dat in darul betiei.
Nimeni nu intelege nimic ce vrea acest zabauc,in afara de „jos Basescu”,el nu stie ABC-ul politicii,ce inseamna opozitie si are un discurs gaunos,vorbeste trei zile si nimeni nu intelege nimic.

miky 04-05-2010 - 09:49

Noroc ca apare Antonescu pe post sa linisteasca multimea ca altfel cine stie ce s-ar fi intamplat. Fi-ti voi siguri ca atat Guvernul cat si FMI-ul stie foarte bine pana unde trebuie sa mearga cu marisea taxelor sau nu.

krabush 05-05-2010 - 07:13

Este cel mai mincinos, mai prost si mai incompetent guvern al tuturor timpurilor pe care l-a avut Romania! Ar cam fi cazul sa se duca DRACULUI!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult