Acasa Actualitate-InternaInvestigatii MAI ar putea reduce norma de hrană

MAI ar putea reduce norma de hrană

scris de M.A.
11 afisari

Ministrul Administraţiei şi Internelor ar putea reduce norma de hrană pentru poliţişti ca să poată plăti salariile până la data adoptării planului de disponibilizări. Igaş ar putea umbla şi la banii de echipamente pe care angajaţii MAI îi primesc ca spor anual.

Traian-Igas

Traian Igas

„Toţi angajaţii MAI îşi vor primi salariile integral şi la timp”, a dat asigurări şeful Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, joi seară după şedinţa de Guvern. Cifrele îl contrazic însă. Bugetul Ministerului pe 2011 nu cuprinde şi salariile celor 10.000 de angajaţi care trebuiau disponibilizaţi începând cu 1 aprilie. În plus, potrivit acordului cu FMI şi legii răspunderii fiscale, Guvernul nu poate efectua nici o rectificare bugetară în primele şase luni ale anului şi nu poate opera mai mult de două rectificări pe an.

Întrebat, în aceste condiţii, de unde va face rost de bani, ministrul a răspuns la finalul şedinţei de ieri: „Este o problemă rezolvată în interiorul ministerului. Fiecare angajat îşi va lua banii până la ultimul leuţ din bugetul aflat la dispoziţia ministerului de la capitolul salarizare”.

Cum va face asta mai precis ? Va umbla la alocaţiile de hrană ale angajaţilor şi va suspenda plata echipamentelor de serviciu, au declarat pentru Realitatea.net, surse guvernamentale. Dacă banii de echipamente sunt plătiţi sub formă de spor o dată pe an, sumele pentru hrană sunt cuprinse în salariu.

1 comentariu

Bibi 10-04-2011 - 10:21

Si in MApN circula zvonul de micsorare a normei de hrana si cu 50% a banilor de chirie !!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult