Acasa Actualitate-InternaInvestigatii MAI începe controalele privind munca la negru

MAI începe controalele privind munca la negru

scris de M.A.
4 afisari

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestor Liviu Popa, a declarat, luni, la Bistriţa, că de luni au început controalele pentru combaterea muncii la negru în baza unui program de acţiune semnat de reprezentanţi de la ministerele de Interne, Muncă şi Finanţe.

Politisti (ziuaconstanta.ro)

foto: ziuaconstanta.ro

„Există un plan de acţiune semnat de Ministerul de Interne, cel al Muncii, Ministerul Finanţelor, respectiv Garda Financiară, prin care echipe comune formate din lucrători din cele trei instituţii, ba chiar patru fiindcă acolo unde se va impune va participa şi Jandarmeria, vor face acţiuni pe zonele pretabile muncii la negru. Se vor dezvolta şi informaţii. Vom avea date pe care să le valorificăm în acest sens”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Liviu Popa. El a spus că rezultatele acestei acţiuni se vor vedea în perioada următoare. „Este un plan de acţiune naţional şi asigur că se vor vedea în perioada următoare rezultate ale acestei acţiuni. Controalele au început de azi ( luni – n .r.)”, a spus Popa, citat de Mediafax.

Ministrul interimar al Muncii, Emil Boc, a declarat, vineri, că a aprobat planul de acţiune privind combaterea muncii la negru şi a anunţat că va evalua lunar şefii inspectoratelor de muncă, cărora le-a atras atenţia că trebuie să aibă un singur stăpân, adică legea. Premierul Emil Boc, ministru interimar al Muncii, a anunţat vineri, după o întâlnire cu şefii inspectoratelor teritoriale de muncă (ITM), că a aprobat planul de acţiune al Inspecţiei Muncii, Poliţiei, Gărzii Financiare şi Jandarmeriei privind combaterea muncii la negru, iar echipe mixte de control vor începe să facă verificări în toată ţara.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult