Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Mai putine omoruri si talharii in primele patru luni ale anului

Mai putine omoruri si talharii in primele patru luni ale anului

scris de Ziua Veche
12 afisari

.In primele patru luni ale anului in curs infractiunile sesizate contra persoanei au scazut cu peste 8%, iar infractiunile de talharie au scazut cu 10%, se arata intr-o statistica a Politiei Romane.

De la inceputul anului, pentru prevenirea si combaterea fenomenului infractional, politistii au intervenit la peste 150.000 de evenimente. Au efectuat peste 60.000 de razii si actiuni cu efective largite in zonele cu potential criminogen. In urma activitatilor preventive desfasurate au descoperit peste 30.000 de infractiuni, dintre acestea, aproximativ 80% fiind descoperite in flagrant delict. 

De asemenea, au intervenit la peste 430.000 de apeluri primite prin sistemul unic de urgenta 112, in aproximativ 90% din cazuri interventia facandu-se sub 10 minute si au aplanat peste 55.000 de stari conflictuale.  

Au fost prinse  2816 persoane urmarite in temeiul legii, din care 2.222 persoane urmarite la nivel national si 594 international. 

Din analiza datelor statistice existente, in ceea ce priveste situatia operativa, a rezultat ca infractiunile contra persoanei, au inregistrat o scadere cu 3%, iar cele de omor au scazut cu 5%. 

La infractiunile contra patrimoniului se constata o crestere cu 3%, aceasta fiind inregistrata la furtul de componente din exteriorul autoturismelor si la furturile din locuinta, astfel, in perioada imediat urmatoare vor fi demarate campanii de prevenire in aceste domenii. De altfel, furturile din societati comerciale au scazut cu 32,2%, cele de si din case de bani cu 62%, iar cele de autovehicule cu 3,7%.  

Au fost constatate cu 10% mai multe infractiuni economico-financiare fata de perioada similara a anului trecut, fiind constatate peste 4.700 de fapte de evaziune fiscala, pentru care sunt cercetate peste 3.300 de persoane suspecte. 

Pe linia combaterii criminalitatii organizate au fost destramate 74 de grupari, formate din 596 persoane (pentru care au fost intocmite rechizitorii). 

In primele 4 luni au fost sesizate cu 2,2% mai multe infractiuni stradale fata de perioada similara a anului trecut. Acest plus se datoreaza cresterii infractiunilor de furt de componente din exteriorul autoturismelor: oglinzi, stergatoare, roti, antene. 

In ceea ce priveste infractiunile comise cu violenta, acestea inregistreaza o scadere cu 15% fata de aceeasi perioada a anului 2009. In aceasta categorie au fost avute in vedere infractiunile de un pericol deosebit: omor, tentativa de omor, viol, lovituri cauzatoare de moarte si talharii.  Practic, fara  a lua in calcul furturile de componente din exteriorul autoturismelor, infractiunile stradale inregistreaza o scadere de 8,7%. 

A crescut siguranta rutiera pe drumurile din Romania. 

In primele patru luni ale anului in curs, prin actiunile Politiei Rutiere pentru cresterea sigurantei traficului rutier pe drumurile publice, la nivel national s-a inregistrat o scadere cu 14% a numarului de accidente grave, (-368 in cifre absolute), precum si a consecintelor acestora, respectiv diminuarea numarului persoanelor decedate cu 96, ceea ce reprezinta in procente 14% si a numarului ranitilor grav cu 277, in procente 11,9%.  

Politistii au actionat de asemenea si pe cresterea sigurantei in scoli. Astfel, in urma masurilor adoptate de catre structurile de politie impreuna cu conducerea unitatilor de invatamant, numarul infractiunilor comise in scoli si in afara acestora, in care au fost implicati elevi, a scazut. Au fost sesizate cu 27,9% mai putine infractiuni,  numarul infractiunilor savarsite de catre elevi a scazut cu 36,1%, iar numarul elevilor victime ale infractiunilor s-a redus cu 16,2%, fata de 4 luni 2009.

0 comentariu

nume autor 20-05-2010 - 06:30

Mareste-ti stadionul , fa niste transferuri , numeste staful tehnic si incearca sa bati celelalte echipe intr-o competitie de fotbal-management online cu peste 40 000 de echipe din toata lumea , Romania cu propria liga , te inscri si joci gratis.

http://www.managerleague.com/index.pl?ref=377343

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult