Acasa Actualitate-InternaInvestigatii MAI vrea să înfiinţeze Garda de Coastă

MAI vrea să înfiinţeze Garda de Coastă

scris de M.A.
4 afisari

Ministerul Administraţiei şi Internelor supune dezbaterii publice un proiect de lege care vizează înfiinţarea Gărzii de Coastă, în zona litoralului Mării Negre, a Dunării Maritime şi a Deltei Dunării.

Politia de Frontiera

Garda de Coastă va fi organizată la nivelul administrativ al judeţelor Constanţa şi Tulcea, prin reorganizarea inspectoratelor judeţene ale Poliţiei de frontieră Constanţa şi Tulcea. Proiectul de act normativ stabileşte o serie de măsuri “în scopul asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, securizării frontierelor aeriene, terestre, maritime şi fluviale, combaterii migraţiei ilegale, asigurării respectării regimului juridic al frontierei de stat, etc., având în vedere statutul României de stat membru al Uniunii Europene”, informează MAI.

Garda de Coastă va avea ca zonă de competenţă suprafaţa din teritoriul naţional constituită din zona de frontieră corespunzătoare judeţelor Constanţa şi Tulcea, Dunărea maritimă, apele maritime interioare, marea teritorială, zona contiguă şi zona conomică exclusivă. De asemenea, proiectul vizează crearea cadrului legal pentru reglementarea efectuării controlului pentru trecerea frontierei de stat a navelor care intră sau ies în/din porturile româneşti în/din curse externe, având în vedere şi obiectivul prioritar pentru România – aderarea la Spaţiul Schengen -, aspect care presupune stabilirea unor noi principii ale controlului navelor care circulă pe fluviul Dunărea, aplicabile după data stabilită prin decizie a Consiliului Uniunii Europene de eliminare a controlului la frontierele interne.

La nivelul Uniunii Europene, din 27 de state componente, un număr de 24 au zonă de coastă/frontieră maritimă, iar din cele 24, un număr de 20 de ţări au Gardă de Coastă. Riscurile şi ameninţările legate de zona Mării Negre includ migraţia ilegală, traficul cu fiinţe umane, contrabanda, traficul de droguri, pirateria, terorismul, pescuitul ilegal şi poluarea generată de către nave sau sinistre navale.

3 comentarii

bibi 24-02-2011 - 15:37

Dupa un an de la infiintare ii ve-ti aresta pt. trafic de tigari ,si narcotice !!

Viorica Ianc 24-02-2011 - 15:51

Pe litoral. „…de Coasta”

La munte, in Carpatii nostrii as infinta garda de SPINARE. Inclusiv maduva oaselor. Si scapam de ” sinistre navale „.

Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, sunt 4 din cele 27.

batranu i 24-02-2011 - 18:57

Pai da ca au mai multe elicoptere,salupe si barci decat armata.Au luat de la mapn si granicerii si vedeti ce pregatire le-au facut sa apere hotarele tarii chiar cu pretul MITEI in timp ce soldatii nostri lupta la dracu-n praznic astia fac vile se cotae prin vami in timpul servisiului si hop cu nebunul la regina colegei de serviciu.Auzi nenorocitii sa inchirieze elicoptere pt. deplasarea la serviciu…TATA TRASI IN TEAPA CA PE TIMPUL LUI TEPES ca nu mai avem nici o sansa sa ne mai revenim cu iubitorii astia de neam si tara.TOTI TREBUIE DUSI LA POLITIE.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult