Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Mândrescu, catastrofă pentru Aeroportul Otopeni

Mândrescu, catastrofă pentru Aeroportul Otopeni

scris de B.C.R
56 afisari

După ce Partidul Ecologist Român a cerut Prim-Ministrului Tudose să trimită Corpul de Control la Tarom, declanșând o anchetă, Dănuț Pop, președinte PER, cere să se facă să se facă verificări la Aeroportul Otopeni.

Potrivit unui comunicat de presă primit din partea PER, „Astăzi starea pistelelor de la Aeroportul Otopeni poate duce la o catastrofă aviatică. Directorul General Mândrescu a pus in pericol siguranța traficului aerian pe AIHCB prin afectarea în mod iremediabil a integrității comisiilor de analiza de risc și a procesului de identificare si management al riscului, așa cum este el definit de toate reglementările aplicabile la nivel național si internațional. Mai mult, acesta dovedește incompatibilitate cu funcția de manager responsabil al unei organizații operator de aerodrom, pregătirea și experiența acestuia fiind necorespunzătoare, raportate la cerințele aplicabile poziției de Director General / Manager responsabil, conform Reg.(CE) 139/2014.

Partidul Ecologist Român solicită domnului Cuc, Ministrul Transporturilor, demiterea de urgenţă a lui Mândrescu din funcția de Director General CNAB.

Vă atașăm adresa Inspectoratului de Stat in Construcții, din care reiese că a fost respinsă recepția lucrărilor de la piste, fapt foarte grav pentru siguranța pasagerilor. Trebuie să menționăm că s-au schimbat toate pavelele și bordurile din incinta Aeroportului Otopeni, fără a avea autorizație de construcție. De asemenea, acestea sunt mai slabe calitativ, dar la preț dublu.”

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult