Acasa Actualitate-InternaInvestigatii MApN desecretizeaza probele ascunse din dosarele Revolutiei

MApN desecretizeaza probele ascunse din dosarele Revolutiei

scris de Ziua Veche
6 afisari

Ministerul Apararii va inainta, pe 10 februarie, un proiect de Hotarare de Guvern pentru declasificarea documentelor din dosarele Revolutiei. Un numar de 7617 file vor fi facut publice. Ministerul va face acest demers ca emitent al documentelor,a informat, duminica, Asociatia 21 Decembrie 1989. In aceste documente se afla proba scrisa a crimelor din decembrie 1989, a spus duminica si generalul Dan Voinea, care a acuzat solidarizarea ‘’demonica’’ a procurorilor pentru ascunderea adevarului. Reprezentantii a 37 de organizatii civice si sindicale au facut un apel catre presedintele Tarian Basescu si catre primul ministru pentru finalizarea predarii integrale a copiei dosarului 97/P/ 1990 (dosarul genocidului din decembrie 1989), conform dispozitiei CEDO si, pe acelasi principiu, predarea integrala a copiei dosarului 75/P/ 1998 (dosarul mineriadei din iunie 1990) catre Asociatia 21 Decembrie 1989, ca parte reclamanta la CEDO.

 

8.635 de file inca secrete

Liderul Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Maries a prezentat, duminica, rezultatele intrevederii din 5 februarie dintre reprezentantii Asociatiei 21 Decembrie 1989 si ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea. ‘’Sper ca dispozitia CEDO a fost inteleasa si de catre domnia sa, daca trebuia inteleasa de ministrul Apararii. Pentru ca actele sunt la Parchet, dispozitia CEDO este catre Guvernul Romaniei, prin intermediul MAE (agentul guvernamental) care a transmis-o Parchetului General. De ce implicam alte institutii cu asa zice secretizari si parasecretizari dupa 20 de ani, cand aceste documente apartin Parchetului General si apartin dosarului 97/P/1990 ?’’, s-a intrebat Maries. Unul din avocatii Asociatiei 21 Decembrie, Ionut Matei, a prezentat o informatie extrem de importanta, dupa intalnirea cu ministrul Apararii. Astfel, in timpul intrevederii, Gabriel Oprea le-a comunicat revolutionarilor ca, din documentele care au trecut pe ele mentiunea ‘’secret de serviciu ‘’, au fost declasificate 2.600 de file. Pentru celelalte documente, totalizand un numar de 8.635 de file, ministrul Oprea le-a comunicat interlocutorilor ca, in zece februarie, va fi inaintat Guvernului un proiect de HG tocmai pentru declasificarea acestor documente. Ionut Matei a declarat pentru ziuaveche.ro ca, ‘’din totalul de 8635 de file vor fi declasificate prin Hotarare de Guvern un total de 7617 file, ramanand doar 1018 file. Acestea din urma vor fi analizate de angajati ai MApN iar in situatia in care se va constata ca aceste documente au informatii despre evenimentele din decembrie 1989 si aceste ultime documente vor fi declasificate’’. ‘’Nu inteleg cine si-a permis sa secretizeze crima din decembrie 1989. Cine-i ala atat de tare in tara asta, care-i criminalul ala, sau criminalii aia care sunt protejati de 20 de ani prin aceste secretizari ? Care-i omul ala tare care vrea sa falsifice istoria Romaniei, care nu-i egal cu noi in aceasta tara? Care-i acela care mananca coliva vaduvelor de 20 de ani fara sa fie pedepsit?’’, a izbucnit Maries la un moment dat.

8.000 de victime ale Revolutiei si ale sistemului de drept

Generalul Dan Voinea, prezent la conferinta, a declarat ca secretizarea documentelor referitoare la evenimentele din decembrie 1989 a constituit un factor important al tergiversarii dosarelor Revolutiei pentru ca in aceste documente, in jurnalele actiunilor de lupta, in jurnalele istorice, in ordinele de zi pe unitati, si in toate ordinele date de ministrii de resort din acea perioada, sefii departamentelor din ministere, in special de sefii Departamentului Securitatii Statului, in toate aceste documente, a spus Voinea, se afla ‘’proba scrisa a crimelor din decembie 1989’’. Desecretizarea trebuia sa o faca organele emitente, fiecare minister avea aceasta sarcina si obligatie conform legii, ca institutie emitenta. ‘’Dar n-au facut-o timp de 20 de ani stiind ca aceste documente exista proba crimei’’, a spus Voinea. ‘’Nefacand-o, a continuat el, sefii acestor ministere, departamente devin tainuitori si favorizatori ai infractorilor, devin subiect de drept penal. Mai mult, faptul ca aceste institutii ale statului aveau obligatia sa desecretizeze si n-au facut-o asta inseamna ca principalul vinovat sau principalii viniovati de tergiversarea acestor dosare din punctul asta de vedere, pe langa cei din justitie, sunt si reprezentantii unor institutii de stat, si atunci punem foarte serios problema daca poate opera prescriptia in aceste dosare, din moment ce statul e si el vinovat de tergiversarea acestor dosare.’’  Victimelor din decembrie 1989, a continuat Voinea,  victimelor din timpul mineriadelor li s-au fluturat in loc de verdicte de condamnare, in loc de dreptate, gratieri, solutii NUP (neinceperea urmaririi penale), SUP (scoaterea de sub urmarire penala), amnistii, recursuri in anulare, prescriptii. ‘’Victimele nu au beneficiat de nimic din sistemul judiciar romanesc pana in prezent. Este visul spulberat a peste 8.000 de victime de la Revolutie’’, a spus generalul. ‘’Este legitim pentru romani sa spuna: vrem sa stim si noi cine sunt acesti oameni care si-au permis sa preia conducerea tarii si sa ne si impuste’’.

Fratia NUP

‘’Saptamana trecuta, a mai spus Voinea, am participat la constituirea Asociatiei Procurorilor si am aflat ca de un an de zile se lucreaza la solutia de neincepere a urmaririi penale in privinta evenimentelor din decembrie 1989. Chiar m-au luat in ras. Zic: ce mai faceti pe acolo, mai faceti cercetari? A, toata lumea lucreaza la neinceperea urmaririi penale. Am lucrat o viata la Parchet dar nu am crezul ca se pot solidariza procurorii ca sa nu faca dreptate. Am semnalat faptul ca sunt procurori implicati in represiuni, care, in decembrie 1989, au fost militari si au facut parte din dispozitivele de represiune. Nu zic ca au omorat ei neaparat, dar au omorat colegii lor, sefii lor si ei dau dau solutii. Adica aceste dosare au ramas pe mana unor procurori care, in decembrie 1989, erau militari la Timisoara. Macar sa se abtina si sa lase pe altcineva sa faca cercetari si sa dea solutii. Nu poti sa dai soluti cata vreme esti implicat in represiune si sa faci dreptate ca n-ai cum s-o faci. Parca-mi aduc aminte, legat de atitudinea asta, intr-o sedinta cu procurorii, de seful Parchetelor Militare,  cand se referea la cei care demonstrau in fata Parchetului ca nu li se face dreptate. Poa’ sa moara acolo, zice, dar sa nu intre aici. Aici n-au voie sa intre. Acest refuz de a se face justitie mi se pare ceva demonic si nu inteleg, in 2010, aceasta atitudine a procurorilor’’, a incheiat Voinea

Apel catre Traian Basescu

Pe de alta parte, reprezentantii a 37 de organizatii civice si sindicale au facut, duminica, un apel catre presedintele Tarian Basescu si catre primul ministru pentru finalizarea predarii integrale a copiei dosarului 97/P/ 1990 (dosarul genocidului din decembrie 1989), conform dispozitiei CEDO si, pe acelasi principiu, predarea integrala a copiei dosarului 75/P/ 1998 (dosarul mineriadei din iunie 1990) catre Asociatia 21 Decembrie 1989, ca parte reclamanta la CEDO. ‘’Cerem, a declarat pentru Ziuaveche.ro Sorin Iliesiu, vicepresedintele Aliantei Civice, ca aceasta dispozitie a Inaltei Curti de la Strasbourg sa fie respectata integral si imediat de catre Parchetul General. In caz contrar, cerem din nou demiterea vinovatilor pentru tergiversarea programatica a predarii documentelor: Laura Codruta Kovesi (procuror general), Tiberiu Nitu (prim adjunct al procurorului general), Ion Vasilache, (seful Sectiei Parchetelor Militare), Marian Iacob (seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica). Vom solicita cercetarea penala a reprezentantilor asa-zisei justitii care oculteaza adevarul tergiversand deliberat atat predarea documentelor cat si trimiterea in judecata a autorilor de genocide si fratricide’’. Totodata, semnatarii au cerut din nou adoptarea legii lustratiei, votata de Senat inca din aprilie 2006 si ‘’blocata de Camera Deputatilor’’.

Maries isi risca viata

Asa cum a aratat ziuaveche.ro, acestea sunt si principalele motive pentru care presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Maries, se afla in continuare in greva foamei. Duminica se implinesc 101 de zile de cand Maries a facut si face in continuare greva foamei pentru adevar: 74 de zile anul trecut (4 august-18 octombrie) si 27 de zile in acest an (12 ianuarie-7 februarie). Raportat la inaltimea lui Teodor Maries (1,83m) greutatea acestuia a scazut duminica la aproape 60 kg. Medicii considera ca liderul Asociatiei 21 Decembrie 1989 este supus unui risc enorm avand in vedere ca a reinceput greva foamei nefiind restabilit decat in mica masura. Anul trecut, cand a inceput aceasta forma de protest, Maries avea 83 de kilograme. In 12 ianuarie, cand a reinceput greva foamei, avea doar 67 kilograme. Apelul citit de Sorin Iliesiu este semnat de Ana Blandiana, Vladimir Tismaneanu, Monica Macovei, Romulus Rusan, Dorin Tudoran, Valeriu Stoica, Radu Filipescu, Ioan Stanomir, Lucia Hossu Longin, Rodica Culcer, Mihai Sora, Ion Caramitru, Doina Jela, Neagu Djuvara, Nicolae Prelipceanu, Liviu Antonesei, Florian Mihalcea, Octav Bjorza, Marius Oprea, Stefana Bianu, Stefan Niculescu Maier, Smaranda Enache, Petru Clej, Steven Bonica, Razvan Savaliuc (Ziuaveche.ro). ‘’Cu certitudine nu  ies din greva si continui protestul. Sa nu care cumva sa creada tovarasii ca ma voi opri. Inca mai am resurse sa continui’’, a declarat pentru ziuaveche.ro Teodor Maries.

Romania, dezonorata de Justitie

Semnatarii arata ca, ‘’spre rusinea Romaniei, Justitia calca in picioare tocmai ratiunea ei de-a fi: aflarea adevarului si infaptuirea dreptatii’’ , intrebandu-l pe seful statului daca ‘’este echitabila ocultarea deliberata a adevarului chiar de catre Justitie?’’, daca ‘’ este rezonabil ca nici macar dupa 20 de ani cauzele sa nu fie solutionate si vinovatii sa nu fie trimisi in judecata, daramite pedepsiti?’’. ‘’Romania, a declarat pentru ziuaveche.ro Sorin Iliesiu, este dezonorata in cel mai inalt grad pentru faptul ca la 20 de ani de la evenimente Justitia romana blocheaza, prin Parchetul General, accesul la adevarul despre cele mai terifiante crime neocomuniste, crime infaptuite in tara noastra intr-un context international prin excelenta nonviolent: genocidul din decembrie 1989 si fratricidul din iunie 1990’’. Acum, spun revoutionarii si semnatarii apelului, Parchetul General ii preda lui Maries ‘’cu taraita’’ fascicule din dosarele Revolutiei din care au fost sustrase file. ‘’Cei care tergiverseaza deliberat spera ca Maries va muri inainte de a trebui sa-i fie predate cele mai importante probe ale crimelor?’’, s-a intrebat Sorin Iliesiu. Se pune intrebarea de ce, timp de aproape trei luni in care Teodor Maries a fost in refacere partiala dupa greva foamei din toamna anului trecut, Parchetul General nu i-a predat nici un document. Mentionam ca perioada de refacere partiala a fost intre 19 octombrie 2009 si 11 ianuarie 2010). La fel, se pune intrebarea de ce Parchetul General nu a predat copia integrala a dosarului Revolutiei si cea a dosarului Mineriadei inca din februarie 2009, conform dispozitiilor CEDO comunicate Guvernului Romaniei inca din toamna anului 2008(!)

 

0 comentariu

jan dinu 13-05-2010 - 20:52

Romanii patriei – ( 1980 – 1989 )
au reushit s-arate lumii ,dar mai ales vecinilor – cit de eroicii sunt in a
suporta „fatalistic ” soarta .
Au gasit cele mai „inteligente „metode
de supravietuire ,culminind cu reverentza
pentru comducatori pina al sfirshitul
epocii …sculati din visul „nivaneei „
de zarva europeana ce devenise prea zgomotoasa !Trebuie consemnata aceasta stare unde noi avem atita asemanare cu
Hindicii care avem destule in comun ..chiar daca „EI ” sunt departe shi sunt
atit de divershi in secte religioase !
Noroc ca noi am ramas – posesorii adevaratei credinte – …!
Suntem puternici – suportam shi imposibilul shi viitorul poate fi oricum
…traim intr-o nirvana permanenta ce nu
se numeste nesimtire …
JDUDSA

jan dinu 13-05-2010 - 20:57

Nici Moise n-a intuit o asemenea porunca ..-:))
JD

alamar 13-05-2010 - 21:07

„Indicele inechitatii sociale”….stimcine a inventat aceasta scamatorie…

Salut , dute inapoi la Ginie(sic!), si vezi pe ce loc se afla Grecia…trebuie sa fie destul de scazut…

dar Romania?…Acesti 80 Miliarde$ din banii altora trebui sa fi contribuyit la scaderea acestui Ginie care a iesit din sticla si nu-l mai putem baga inpoi decat dupa ce toti suntem falimentari

Indicele echitatii sociale…hmmm…adica in traducere libera gradul de socialism si numarul de mocangii pe Km2 din tara respectiva,cam asa se traduce acest Ginie.

Well,salut,in cazul acesta,conform Ginie ului vostru al marxistilor,nu este decat logic,ptr. a reduce si mai mult acest Ginie,nu aveti acum decat sa bublati pensiile,sa mariti salariile proletarilor sindicalisti,sa dblati taxa pe porcii din sectorul privat,sa dublati numarul bugetarilor ptr.a supraveghea raspandirea mizeriei…pardon a achitatii in mod egal,etc.

Salut , daca utopiile astea socialiste din suedia si norvegia ar avea granita de sud invada de sute de mii de indivizi setosi de echitate sociala, atunci in cateva luni indicele lor de Ginie , ar fi agal cu cel al Somaliei.

cComparti merele cu portocalele..comapri Norvegia cu Africa de sud sau sierra leone…smecherule…cum ramane cu ineptiile?…de fapt regimul de dupa 1990 din africa de sud este de ” satnga”…ma mir ca nu l-ai mentionat si pe Mugabe din Zimbawe tot de Dreapta.

Astazi cand marxistul dinc asa alba spune ca el crede ca unii americani castiga prea multi bani,cand nomineaza o individa ptr.Curtea Suprema ale carei teze de absolvire a facultatii de drept,se acupa cu:Deacaderea Socialismului si masurile care trebuyiesc luate ptr. revitalizarea Socialismului.
Un marxist care il rusineaza pe Chavez in venezuela,vizavi de Nationalizarea Industriilor americane si tu esti surprins ca america astazi nu mai este de Dreapta.

alamar 13-05-2010 - 21:14

Salut , care a fost numarul de echiate sociala in URSS?…dar in RDG?,dar in Polonia lui Jaruzelsky?…dar in Bulgaria lui Jivkov?…dar in Romnai lui ceausescu?…

Conform ideilor voastre trebuie sa fi fost : ZERO , nu-i asa?…sau cel putin sub 5 , ptr. ca mai erau cativa tarani care mai aveau cate un petec de pamant si vreun recalcitrant cvanzator de floricele la coltul strazii care refuza sa munceasca cu ravna la micsorarea Gineului vostru…

Salut, te rog sa-ti intrebi camarazii care au clocit acest genie, un alt detaliu…

Itreaba-ti camarzii , cu cat ar fi mai mare Genieile socialistilor europeni incepnad din Norvegia si terminad cu Italia , si incepand cu Portugalia si Terminad cu tarile baltice,daca imperialistii americani nu ar fi subsidiat de vreo 65 de ani APARAREA europei , de vest , centrala si acum de est ?…

alamar 13-05-2010 - 21:26

In trecut , te-ai uitat pe biblia ta plina de giniei statistici sterile si alte date trunchiate si rupte din context , si ai spus ca imperilaistii americani , conform, (probabil jigodiilor de la cloaca aia numita ONU), se afla pe locul 49 sau cam pe acolo vizavi de asistenta medicala , in Lume…

Din nou : statiosticile astea idioate, pe care le regurgitezi fara sa le analizezi , ignora cei peste 1.1 mil. de emigranti din toate colturile Lumii care vin aici Legal , si care au boli , vin dintari cu media de viata de 45 de ani, …

la acestia se adauga 2-3 MILIOANE de alti ILEGALI , care in fiecare noapte , 364 nopti pe ani vin val dupa val aici , in america , si se opresc direct la spital , la oficul welfare ( ptr. bonuri de masa), etc.,etc…

Deci daca america ar fi atat de „primitoare” precum suedia , norvegia sau elvetia, probabil ca asistenta lor medicala ar fi falimentata, iar gini ul lor ar creste rapid…

Repet : REALITATE te izbeste peste ochi zilnic : Grecia , Romania, Spania, Portugalia, Irlanda, america, etc.,etc…si voi tot o tineti una si buna : socialism!socialism!socialism!…

Stat la inceput!Stat la sfarsit!Stat Intotdeauna!…

Mai curand sau mai tarziu veti epuiza banii altora…si echiatea asta sociala , va va lovi peste cap cu o bata mare, precum astazi in grecia , in romania, etc…

succes…

salut 14-05-2010 - 00:24

In primul rand, multumesc pentru raspunsul de data trecuta. Dupa cum ai vazut, l-am folosit intens.

Alamar…hm…Alamar. Drama lui e ca nici macar nu realizeaza ignoranta sa. Dar important e ca este fericit. Singura carte citita ii ofera toate raspunsurile la toate intrebarile puse si nepuse.

Nu pot sa nu recunosc ca m-am distrat un pic vazand in ce impasuri logice a intrat, dar se descurca perfect: le ignora si (isi) creaza altele.

PS: Ai un link pentru articolul despre care ai vorbit? Am intrat pe NY Times, dar nu l-am gasit. Mersi.

un crestin 14-05-2010 - 01:28

invatati cei 3 pasi:

1. ascultati
2. intelegeti
si apoi
3 .raspundeti frumos

ValVerde 14-05-2010 - 01:31

[quote name=”salut”] PS: Ai un link pentru articolul despre care ai vorbit? Am intrat pe NY Times, dar nu l-am gasit. Mersi. [/quote]

Uite link-ul:

http://finance.yahoo.com/news/Greece-Debt-and-a-Lesson-for-nytimes-2658659482.html;_ylt=AlGBMESmMWinP18TQBqlDK27YWsA;_ylu=X3oDMTFhMmV0N2M2BHBvcwMzBHNlYwNzcGVjaWFsRmVhdHVyZXMEc2xrA2dyZWVjZWRlYnRhbg–?x=0

ValVerde 14-05-2010 - 01:41

[quote name=”un crestin”]invatati cei 3 pasi:

1. ascultati
2. intelegeti
si apoi
3 .raspundeti frumos [/quote]

Eu i-am invatat crestine, uite iti dau un exemplu drag inimii tale:
1. Am ascultat ce zice biblia si toti popii aferenti
2. Am inteles ce propavaduiesc si ce vor.
3. Am spus: „NU, mutumesc!”

La asta te refereai ? 😉

caramache 14-05-2010 - 01:53

Asa e bre Livache, ca doar ai scris-o cioclopedic de habar n-ai de cite ori !
Vezi, eu nu am uitat vorbele tale si le tin minte bine de tot.
Te asigur ca, cu toate insultele pe care le-ai varsat impotriva “baiatului de mingi” si pe cele pe care le-ai vomitat la adresa “amerlocilor”, tot mai bine este p’acilea,chiar cu O’bomba la volan.
Dar sa lasam trecutul si sa ma ocup putin de prezentul mesaj al enjeniarului cetatzian cioclopedist Livache un doi doua mii doi.
Mi-a placut enorm concluzia mesajului tai in care te rogi la Cel de Sus sa “ mai dea si o lovitura de gratie ca sa ne vina mintea la cap” !!!!!!!!!!
Personal nu am nimic impotriva sa ti se implineasca ruga, dar nu conta pe mine deoarece eu am avut intodeauna minte in cap, si nu la fund ca tine.
Bre Livache, te rog sa ma lamuresti cum poate sa-ti vina mintea la cap dupa ce ai primit lovitura de gratie ? Pai tu nu cunosti ca, dupa lovitura de gratie, singurul mod de a-ti veni mintea la cap este numai pe lumea cealalta?

caramache 14-05-2010 - 02:13

“ Conducatorii de azi sunt cei pe care majoritatea de la urna i-a impus. Ca au fost, ultima data, doar 5 milioane, asta e. Votul lor a dictat. Le doresc maxima fericire, desi ma-ndoiesc ca o au. “ ADINA ANGHELESCU-STANCU

Adinutzo stancutzo, pai nu stiai ca in democratie majoritatea conteaza? De unde pina unde acest lucru este un dictat ?!?!?!
De fapt, ce trebuie sa ma mire ceva de la jurnalista solutionista nonconformista care acu’ citeva saptamini zicea ca da unshpe’ solutii care la numaratoare fusera numai zece !!!! Te pomenesti ca si de chestia asta te indoiesti?
P.S. Cat ai pierdut la pariul pe care l-ai facut ca Voicu nu va ramine in arest? Sau, din cauza de criza nu l-ai platit?

un crestin 14-05-2010 - 03:57

nu la asta m-am referit, ci la Alamar.

Dar daca tot veni vorba de a asculta si a intelege ce zice Biblia , ai raspunde si tu zicand:
– Ce voi face sufletului meu ca este nesimtitor si nu se teme de Dumnezeu ?

Iar eu ti-as zice precum avva Paisie:
– Du-te, lipeste-te de omul care se teme de Dumnezeu si apropiindu-te, te vei invata si tu a te teme de Dumnezeu.

un crestin 14-05-2010 - 04:07

acum, una ma touchable pentru tine:

” Sa mergi pana acolo incat
Ajungand lafamilia prietenului tau sa-i spui (sumplu, frumos)

„Ti-am adus un frigider. Unde sa-l pun?”

Si ori de cate ori va manca iaurt rece,
Prietenul se va gandi la tine
si-o sa zica la fel de simplu, fara emfaza:
„frigiderul asta mi l-a adus ValVerde,
Da, ValVerde…”
Si va manca mai departe…

ValVerde 14-05-2010 - 04:46

[quote name=”un crestin”]acum, una ma touchable pentru tine:

” Sa mergi pana acolo incat
Ajungand lafamilia prietenului tau sa-i spui (sumplu, frumos)

„Ti-am adus un frigider. Unde sa-l pun?”

Si ori de cate ori va manca iaurt rece,
Prietenul se va gandi la tine
si-o sa zica la fel de simplu, fara emfaza:
„frigiderul asta mi l-a adus ValVerde,
Da, ValVerde…”
Si va manca mai departe…[/quote name]

Eu prefer sa le spun prietenilor mei: „te ajut sa-ti gasesti de lucru” sau „cum pot sa te asist ca sa te duci la scoala??”

„Ca sa poti sa-ti cumperi un frigider…si sa maninci iaurt rece cu fruntea sus.”
Prietenul meu va spune fara emfaza:….”ValVerde m-a ajutat sa-mi gasesc de lucru…”

Daca vrei un frigider de pomana, imprieteneste-te cu crestinul…

ValVerde 14-05-2010 - 05:07

[quote name=”un crestin”]nu la asta m-am referit, ci la Alamar.

Dar daca tot veni vorba de a asculta si a intelege ce zice Biblia , ai raspunde si tu zicand:
– Ce voi face sufletului meu ca este nesimtitor si nu se teme de Dumnezeu ?

Iar eu ti-as zice precum avva Paisie:
– Du-te, lipeste-te de omul care se teme de Dumnezeu si apropiindu-te, te vei invata si tu a te teme de Dumnezeu.[/quote]

Ah…la alamar…l-am ascultat…l-am inteles…am raspuns pe aceeasi linie adoptata de el…

Dar sa revenim la subiecte normale (alamar e numai o abatere neimportanta):

De ce trebuie sa-l tem pe Dumnezeu??? De ce trebuie sa-mi fie frica de cineva care se presupune ca ma iubeste???

Imi traiesc viata conform cu majoritatea canoanelor Lui (nu fur, nu mint, nu insel, nu omor, putin imi pasa ce masina conduce vecinul, etc. etc) cu o exceptie: nu-l recunosc de dumnezeu.

Cit de mare poate fi ego-ul individului asta daca e gata sa ma arunce in Iad doar pentru ca nu recunosc atotputerea Lui???
Si nu e dovada a puterii si marinimiei absoulute indiferenta fata de osanale ieftine???
De ce are nevoie d-zeul asta de atita ploconeala? De ce e atit de gelos si agresiv de cite ori se mentioneaza un alt d-zeu???
Daca e unic si atotputernic, de ce ii e frica de competitie?

Daca m-a creat in spiritul si asemanarea Lui, inseamna ca el mi-a dat circumvolutiunile cerebrale cu care sa gindesc si sa rationez. Nu crezi ca ar fi „fair” din partea lui, la judecata de apoi sa ma asculte cind ii voi spune ca mi-am folosit ratiunea cu care m-a inzestrat ca sa inteleg ca probabilitatea existentei lui este atit de minuscula ca nu merita mentionata? Daca cu adevarat exista, a jucat murdar, si i-o voi spune in fata! Si asa se presupune ca nu am iertare pentru ca m-am folosit de armele date de el ca sa ii neg existenta.

1 2 3

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS