Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Mărfuri contrafăcute în China, depistate în portul Constanţa Sud-Agigea

Mărfuri contrafăcute în China, depistate în portul Constanţa Sud-Agigea

scris de M.A.
8 afisari

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au descoperit, ieri, 6 decembrie, în Portul Constanţa Sud Agigea un container încărcat cu produse ce purtau însemnele distinctive ale unor mărci înregistrate, în valoare de 970.000 de euro.

port constanta

Mărfuri contrafăcute în China, depistate în portul Constanţa Sud-Agigea

Mărfurile existente în containerul aflat în Portul Constanţa Sud Agigea, aveau ca destinatar o societate comercială din Constanţa. În interiorul containerului verificat au fost descoperite 48.870 seturi de tacâmuri ce purtau însemnele distinctive ale unor mărci înregistrate, marfă de provenienţă China. Valoarea de piaţă a acestora este estimată la 970.000 de euro. Produsele au fost reţinute de către organele vamale în vederea continuării cercetărilor. În cauză, s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea exactă a prejudiciului creat, a identificării şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor participante la săvârşirea faptei.

Containere venite din China, verificate pe bandă rulantă

Nici poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă nu au avut vreo clipă de răgaz în ultimele zile. Aceştia au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea bunuri susceptibile a fi contrafăcute. În data de 06.12.2012, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti. În urma controlului au fost descoperite 29.376 flacoane cu apă de toaletă purtând însemnele unor mărci cunoscute şi 3.600 bucăţi pile pentru călcâie, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 7.000.000 lei dacă ar fi fost originale. Cu o zi înainte, echipa de control a descoperit într-un alt container sosit din China, pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, bunuri susceptibile a fi contrafăcute reprezentând 94 seturi răzătoare din plastic şi metal, cu o valoare de aproximativ 15.000 lei dacă ar fi fost originale. Marfa din cele două containere a fost ridicată în vederea confiscării, urmând a fi trimisă spre expertizare. Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean brazilian, respectiv un cetăţean tunisian, ambii cu reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult