Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Marian Sarbu, urmarit penal

Marian Sarbu, urmarit penal

scris de Ziua Veche
12 afisari

Fostul ministru al Muncii Marian Sarbu, fost social-democrat ajuns in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR), ar putea fi urmarit penal pentru abuz si neglijenta in serviciu si pentru favorizarea infractorilor, in urma unei decizii a magistratilor ICCJ, care insa nu este definitiva.
Marian Sarbu a fost reclamat la DNA, alaturi de Mariana Basuc, fost sef al Inspectiei Muncii, si alti 13 fosti subordonati ai sai din Ministerul Muncii, de un coleg de-al lor pe nume Danut Gheorghe Radu, transmite Mediafax.

Procurorii sesizati de Danut Radu Gheorghe au decis insa neinceperea urmaririi penale in ceea ce-l priveste pe Sarbu si pe ceilalti 14 fosti subordonati de-ai sai din minister. Rezolutia procurorilor a fost atacata de petent la instanta suprema, plangerea acestuia fiind admisa.

Astfel, in 25 mai, instanta suprema a decis „desfintarea rezolutiei 4321/II/2/2009, din data de 24 august 2009” si trimiterea cauzei la procurori pentru „inceperea urmaririi penale fata de intimatii in cauza”, conform minutei sedintei in care magistratii au dezbatut plangerea impotriva lui Sarbu.

Decizia judecatorilor, care nu este definitiva, a fost deja contestata de opt dintre cei 15 reclamati: Mirela Voicu, Toma Gheorghe, Luminita Niculescu, Viorica Pavlu, Virgil Gaman, Nicolae Voinoiu, Gabriel Radu si Horia Plaiasu.

Cotidianul „Romania Libera” a relatat, in editia de luni, ca Sarbu si ceilalti 14 sunt acuzati ca ar fi achizitionat „dubios” 57 de sedii, in valoare de peste o suta de miliarde lei vechi, „licitatiile dubioase” avand loc in anii 2001-2002.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult