Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Marinari bulgari atacaţi de piraţi la Brăila

Marinari bulgari atacaţi de piraţi la Brăila

scris de M.A.
4 afisari

Echipajul unei nave bulgare susţine că ambarcaţiunea a fost atacată de „piraţi” români pe fluviul Dunărea, în apropierea oraşului Brăila, informează ziarul Trud.

Pirati (foto trud.bg)

foto: trud.bg

Incidentul a avut loc pe Dunăre, la kilometrul 128, fiind atacată nava bulgară „Sfântul Andrei”, citat de site-ul Novinite.com.

Căpitanul navei bulgare, Nencho Ancev, susţine că a fost furată o tonă de marfă.

Incidentul a avut loc duminică seara, în apropierea portului Brăila. Echipajul a observat pierderile a doua zi dimineaţă, transmite Mediafax.

„Nu a auzit nimeni nimic. Suntem doar trei persoane, care lucrăm câte 12 ore şi nu avem agenţi de pază noaptea”, susţine căpitanul.

Poliţia a anchetat incidentul timp de trei ore, dar nu a depistat niciun suspect. Potrivit căpitanului navei bulgare, „piraţii” români au venit cu ambarcaţiuni neînmatriculate.

Ancev şi-a exprimat nemulţumirea că Uniunea Europeană oferă fonduri pentru operaţiunile poliţiei pe Dunăre, deşi nu există nicio siguranţă pentru traficul fluvial.

3 comentarii

Ereticul 12-07-2011 - 17:58

Furtul e una, pirateria e alta. Pentru a putea vorbi de pirati si piraterie trebuie sa existe un atac (armat) si ceva ostateci / victime, ori in cazul de fata avem disparitia discreta pe timp de noapte a unei tone de marfa, actiune care se inscrie perfect la furt (furt calificat, daca tinem cont de timpul actiunii – noaptea, de faptul ca nava se afla sub pavilion strain si de numarul hotilor – cu siguranta n-a fost un singur om in stare sa care o tona).

Pac Pac 12-07-2011 - 19:32

Bulgarocilor, bine ati venit in Romanika, tara piratilor!!!

Liviu 12-07-2011 - 19:41

E buna de tot poanta ! Am ras cu lacrimi !!! Iar comentariile Ereticului si ale lui „Pac Pac” completeaza teribil „imaginea” a ceea ce s-a intamplat la noi in „Romanika” …

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult