Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Medic constantean cercetat penal pentru moartea unei paciente

Medic constantean cercetat penal pentru moartea unei paciente

scris de Ziua Veche
12 afisari

.Medicul Hany Riad s-a ales cu dosar de cercetare penala si cu suspendarea contractului de munca de la Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta (SCJUC) dupa ce o pacienta de 15 ani, pe care a chiuretat-o, a murit in urma avortului.

Adolescenta Sadula Rabia-Hulia, cu o sarcina de 14 saptamani, a fost internata in spital luni dupa-amiaza pentru avort. Desi conform legii o astfel de procedura se realizeaza doar pentru sarcini sub 12 saptamani, in cursul noptii, i s-a efectuat chiuretajul si s-a constatat ca fatul este mort. Marti dimineata, la trei ore dupa interventie, fata a murit. In urma necropsiei, legistii au constatat ca decesul a fost provocat de un soc hemoragic si o ruptura uterina.

Confruntata cu un scandal de malpraxis, conducerea SCJUC a deschis o ancheta, a decis sa-i suspende contractul de munca medicului si a sesizat Comisia de Malpraxis de la Directia de Sanatate Publica Constanta si Colegiul Medicilor in acest caz. Hany Riad avea contract cu spitalul doar pentru turele de garda.

Toate aceste masuri au fost luate in urma rezultatelor certificatului medico-legal, unde este specificat drept cauza decesului cantitatea mare de sange la nivelul cavitatii abdominale si soc hemoragic secundar”, a precizat purtatorul de cuvant al SCJUC, dr. Florian Stoian.
 De asemenea, Politia constanteana a inceput cecetarea penala impotriva medicului, pentru ucidere din culpa, pentru ca sarcina avea peste 12 saptamani, perioada dupa care avortul este interzis. “La nivelul sectiei 3 se afla un dosar, se efectueaza cercetari pentru ucidere din culpa. Rezultatul necropsiei a stabilit ca moartea a fost una violenta”, spune purtatorul de cuvant al IPJ Constanta, inspectorul Radu Croitoru.

Pe de alta parte, parintii fetei il acuza pe medicul egiptean ca le-ar fi cerut bani pentru a efectua interventia chirurgicala. Tatal fetei sustine ca medicul i-ar fi spus ca poate sa rezolve situatia si ca i-ar fi cerut 5000 de lei, din care a primit 3000, pentru a efectua interventia.

0 comentariu

FORESKIN 19-05-2010 - 11:13

..SI CE AVETI DE GAND SA FACETI CU ILIESCU – Paunescu – ..escu… escu… ? Sa le belitzi CE… ?

ioan 19-05-2010 - 13:34

Un mare fas, cui foloseste? Acum ar trebuii lustrati cei care au falimentat tara.

Hai in Australia! 19-05-2010 - 13:48

Australia primeste majoritatea calificarilor si va puteti stabili definitiv intr o tara superba http://www.immi.gov.au

FORESKIN 19-05-2010 - 23:50

…alaturi de Slovaci – pentru a avea acoperirea NECESARA la ceea ce va trebui sa faceti…. OK ? Puneti-l pe Nea Gigi , pe lepra aia mica a lu’ Base – pe toate japitzele si leprele care in mod curent mai sant pe acolo – SA PROTESTEZE !! Grupul PARLAMENTAR ROMAN la UE – !!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult