Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Microbuz răsturnat pe DN 15: morţi şi răniţi

Microbuz răsturnat pe DN 15: morţi şi răniţi

scris de C.F.V.
11 afisari

Microbuzul răsturnat pe DN 15, între Borsec și Tulgheș, în urma căruia două persoane au decedat și mai multe au fost rănite, făcea curse regulate între Praga și Orhei, în Republica Moldova, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip.

E vorba despre un microbuz care se constituie ca și cursă regulată pe relația Praga-Orhei (Republica Moldova). Vorbim despre șofer și 19 pasageri. Două persoane decedate, sunt date aproximative, ambii cu vârsta de aproximativ 30 ani, sunt din Republica Moldova. (…) Din primele informații vorbim de neadaptarea vitezei la condițiile meteo și de drum, în zonă ningea, iar accidentul s-a produs pe un sector de drum în curbă”, a precizat Gheorghe Filip.

Șeful Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat, pentru AGERPRES, că echipajele pe care le coordonează au transportat cinci pacienți, din Republica Moldova, la Spitalul din Toplița, iar un echipaj de prim ajutor transportă o mamă, care prezintă excoriații, și pe copilul său, care este doar speriat, aceștia fiind din România. Cele cinci persoane prezintă politraumatisme și acuză dureri la nivelul capului, toracelui, brațelor.

De asemenea, Peter Szilard a mai spus că alte opt persoane, care au leziuni minore, respectiv excoriații, au refuzat transportul la spital.

„În acest moment avem două persoane decedate și 15 pacienți răniți. Opt au refuzat transportul la spital. Șapte au fost transportați la spitalul din Toplița, șase cu leziuni și copilul fără leziuni”, a precizat Peter Szilard.

Prefectul județului Harghita, Adrian-Jean Andrei, a fost anunțat despre accident și a dat asigurări că s-au luat toate măsurile pentru acordarea primului ajutor victimelor și transportarea lor la spital.

Potrivit sursei citate, inițial au reușit să iasă din microbuz nouă persoane, iar 11 au rămas în interior, iar în acest moment doar femeia decedată se mai află încarcerată.

Șeful Serviciului Județean de Ambulanță Harghita, dr. Peter Szilard a declarat că au fost alertate stațiile din Borsec, Bilbor, Toplița și Gheorgheni, de unde au plecat ambulanțele cu mai multe echipaje. Acesta a precizat că în zonă ninge, iar echipajele circulă cu dificultate.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a afirmat că, din datele preliminare, șoferul microbuzului a derapat, s-a lovit de un stâlp și vehiculul s-a răsturnat pe o parte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult