Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Ministerul Administraţiei şi Internelor, partener ILECUs

Ministerul Administraţiei şi Internelor, partener ILECUs

scris de M.A.
6 afisari

O delegaţie a Ministerului Administraţiei şi Internelor – Direcţia Schengen participă miercuri la Conferinţa privind înfiinţarea Unităţii ILECU din Croaţia, care se desfăşoară la Zagreb.

ILECUs

Evenimentul reprezintă etapa finală a Proiectului ILECUs – crearea de Unităţi de cooperare poliţienească (Puncte Focale Naţionale) pentru cooperarea operaţională şi strategică în Balcanii de Vest – desfăşurat în şase state din regiune: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Macedonia, Muntenegru şi Serbia.

Proiectul ILECUs (International Law Enforcement Coordination Units) este implementat de către Ministerul Federal de Interne al Republicii Austria, Ministerul de Interne din Slovenia, precum şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, valoarea acestuia fiind de două milioane de euro, finanţat în totalitate de către Uniunea Europeană. Activităţile desfăşurate în cadrul parteneriatului constau în crearea unor Puncte naţionale de contact cu EUROPOL-ul, Interpol-ul, Centrul SECI, ofiţerii de legătură, birourile SIRENE, birourile vamale, cu reţeaua europeană de justiţie, cu poliţiile de frontieră, în vederea combaterii criminalităţii organizate şi a terorismului în ţările Balcanilor de Vest. Proiectul, primul de acest gen implementat de autorităţile române, pe componenta de ordine şi siguranţă, a fost derulat de Direcţia Schengen a M.A.I. Pentru aportul M.A.I. în cadrul parteneriatului, s-a decis organizarea Conferinţei de Închidere a Proiectului ILECUs la Bucureşti, în perioada 16 -18 mai 2011, finanţarea evenimentului fiind asigurată din bugetul Comisiei Europene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult