Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE: Mircea Diaconu si Mircea Cinteza, verificati de ANI

UPDATE: Mircea Diaconu si Mircea Cinteza, verificati de ANI

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

.Agentia Nationala de Integritate (ANI) a inceput verificarea averilor si intereselor mai multor senatori suspectati de incompatibilitate dupa ce au primit derogari de la Comisia Juridica din Senat, care le-a permis sa ocupe, concomitent cu functiile de parlamentar, si alte pozitii de conducere in institutii publice.


Printre acestia se afla senatorii Mircea Diaconu si profesorul Mircea Cinteza. 
Agentia Nationala de Integritate (ANI) s-a autosesizat din presa in acest caz, primii pe lista celor verificati in acest dosar fiind liberalii Mircea Diaconu (senator si director la Teatrul Nottara) si Paul Ichim (senator si sef de sectie la un spital), alaturi de profesorul Mircea Cinteza, care si el este senator si, simultan, director de spital. Oficiali ai ANI au confirmat, pentru ziuaveche.ro, cu privire la inceperea verificarilor in ceea ce-i priveste pe acestia insa nu au oferit alte amanunte. Surse din ANI au declarat, pentru Mediafax, ca numarul celor care au beneficiat de astfel de derogari ar fi insa mai mare.

„Am cerut Comisiei Juridice din Senat o lista cu toti cei care au primit astfel de derogari. in principiu, acestea sunt ilegal acordate, caci Comisia Juridica nu poate da derogari de la legea incompatibilitatilor, care este o lege organica”, au declarat sursele citate. Potrivit acestora, numarul total al senatorilor care au beneficiat de astfel de derogari ar fi „de circa zece”. La momentul la care inspectorii ANI vor primi de la Senat lista celor aflati in aceasta situatie, „cel mai probabil” toti vor fi verificati din punct de vedere al incompatibilitatii, au mai declarat sursele citate.

UPDATE „Pai inseamna ca am ajuns si eu om mare, daca sunt verificat de ANI”, a declarat, joi, pentru ziuaveche.ro Mircea Diaconu. „Eu ma supun autoritatilor in orice clipa”, a mai spus senatorul, care a precizat ca, in momentul in care si-a inceput mandatul senatorial, Comisia Juridica a Senatului i l-a aprobat, in situatia in care este si directorul Teatrului Nottara. „Motivarea comisiei a fost: intrucat domnul Mircea Diaconu coordoneaza activitati artistice”, a declarat senatorul. „Acum, daca alta autoritate hotaraste altceva, eu nu am de ales decat sa ma supun. In general eu ma supun autoritatilor”, a incheiat Mircea Diaconu.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult