Mită şi corupţie la IPJ Timiş - 15 poliţişti sub ancheta | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Mită şi corupţie la IPJ Timiş – 15 poliţişti sub ancheta

Mită şi corupţie la IPJ Timiş – 15 poliţişti sub ancheta

scris de C.P.
1 afisari

Corpul de Control al ministrului de interne a început cercetarea prealabilă pe numele a 15 ofiţeri cu funcţii de conducere din cadrul IPJ Timiş, atenţionarea a 20 de ofiţeri şi şase agenţi, ca urmare a unei verificări care a vizat, în special, combaterea corupţiei, informează MAI.

Cinsprezece ofiţeri cu funcţii de conducere din cadrul IPJ Timiş, cercetaţi de Corpul de Control

Din data de 4 şi până în 15 septembrie, o comisie formată din ofiţeri ai Corpului de Control al ministrului Mircea Duşa a evaluat modul de implementare a concepţiei privind activitatea de prevenire a faptelor de corupţie în cadrul structurilor MAI şi rezultatele obţinute. De asemenea, controlul a vizat prestaţia managerială a conducerii inspectoratului.

Potrivit unor surse din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), printre cei 15 ofiţeri cercetaţi se regăseşte şi fostul şef al IPJ Timiş, comisarul şef Gheorghe Popescu, înlocuit de curând de la conducerea instituţiei cu comisarul şef Costin Tătuc. Activitatea conducerii IPJ Timiş a fost supusă unui audit, ca urmare a numărului mare de fapte de corupţie sesizate la nivelul instituţiei.

Surse oficiale au declarat, pentru mediafax.ro, că auditul la IPJ Timiş a fost dispus în contextul unui val de cazuri de poliţişti suspectaţi că luau mită.

În 28 august, şase agenţi ai Secţiei 12 Poliţie din localitatea Periam au fost audiaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru luare de mită de la şoferi indisciplinaţi în trafic, cinci dintre ei fiind arestaţi preventiv. În 30 august, alţi doi poliţişti, de această dată din localitatea Jebel, au fost audiaţi pentru că ar fi luat mită de la un ofiţer DGA aflat sub acoperire. Unul dintre ei a fost arestat preventiv, în urma audierilor.

În 31 august, doi poliţişti din oraşul Sânnicolau Mare au fost audiaţi, apoi arestaţi preventiv pentru că ar fi luat mită, de asemenea, de la un ofiţer DGA aflat sub acoperire, care a încălcat voit regulile de circulaţie. În 1 septembrie, doi agenţi de la Poliţia Rutieră Timiş au fost audiaţi, apoi arestaţi pentru 29 de zile pentru că ar fi luat mită de la un şofer care ar fi încălcat regulile de circulaţie, acesta denunţându-i ulterior pentru fapta lor. În 3 septembrie, alţi doi poliţişti au fost arestaţi în acest caz.

3 comentarii

Huhu Ciu 21-09-2012 - 10:08

Lupul paznic la oi!
Hotul paznic la bani!

Tom Cc 22-09-2012 - 08:05

in vestul tarii intalnim cei mai multi TIGANI analfabeti care au permise de conducere !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult