Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Mitropolia Olteniei si-a luat gratuit ponton la Dunare de la SNIF

Mitropolia Olteniei si-a luat gratuit ponton la Dunare de la SNIF

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Facultatea de Teologie din Craiova, condusa de mitropolitul Olteniei, a primit, gratuit, un ponton al Societatii Nationale de imbunatatiri Funciare (SNIF) in portul comercial Drobeta Turnu Severin @ Cedarea activului s-a facut prin Universitatea din Craiova, la care profesor este chiar Nicolae Giugea, presedintele Agentiei Domeniilor Statului https://www.ziuaveche.ro/investigatii/ads-minte-pentru-gigi-becali , actionarul unic al SNIF.


Cateva active ale Societatii Nationale de imbunatatiri Funciare (SNIF), societatea aflata in centrul evenimentelor cauzate de inundatii, sunt cedate gratuit unor beneficiari care nu au nimic in comun cu imbunatatirile funciare, scrie Bursa.. Un ponton – dormitor al sucursalei Oltenia Vest a SNIF – a fost transferat cu titlu gratuit in patrimoniul Universitatii din Craiova. Mai departe, activul a ajuns in posesia Facultatii de Teologie din cadrul universitatii, condusa de catre mitropolitul Olteniei, prof. univ. dr Irineu Popa. (…) 

 

Ce legatura au Universitatea din Craiova si Facultatea de Teologie din cadrul sau cu imbunatatirile funciare dintr-un judet vecin? Dupa titulatura si treburile lumesti cu care se ocupa, aparent niciuna. Insa exista o coincidenta care trebuie semnalata: Sef peste SNIF, lector la Universitate. Transferul activului a fost aprobat de catre actionarul unic al SNIF, Agentia Domeniilor Statului (ADS), dupa ce facultatea a inaintat o cerere in acest sens. Coincidenta sau nu, presedintele ADS, Nicolae Giugea, este si cadru universitar la Universitatea din Craiova din 1996. Nicolae Giugea a fost, in perioada 1996-2001, lector universitar la Universitatea Craiova, ulterior, in perioada 2002-2006 conferentiar universitar, iar din 2006 si pana in prezent detine functia de profesor universitar, conform CV-ului sau, publicat pe site-ul ADS.  

Intrebat in legatura cu acest transfer, Nicolae Giugea a explicat: „Transferul pontonului-dormitor s-a facut la cererea Facultatii de Teologie care si-a manifestat interesul pentru acest activ ca sa organizeze activitati cu caracter social care implica, printre altele, si ajutorarea copiilor nevoiasi. Acel activ a fost amortizat si nu se mai afla intr-o stare deloc buna. In plus, se pare ca a fost urmarit de mai multi „. (…) 

Surse din cadrul SNIF au insa o cu totul alta versiune: „Acest ponton era de fapt un fel de bac amenajat, fara motor, care folosea si in scop de serviciu si in scop de agrement. De acest ponton dispuneau salariatii si uneori delegatiile oficiale, iar starea sa de functionare era una buna. Pontonul-dormitor a fost echipat si cu mobilier de la cantoanele societatii, deci nu era o vechitura”. Sursele considera ca tranzactia este cel putin suspecta si ca prin prin acest transfer s-ar fi urmarit de fapt doar sa se piarda urma activului, pentru a fi luat gratis.

 

Integral aici  

0 comentariu

Viorica Ianc 21-05-2010 - 16:22

este impartita Romania luata politic ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult