Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Moarta pentru profitul companiei multinationale

Moarta pentru profitul companiei multinationale

scris de Ziua Veche
8 afisari

Ramona Ciciu a murit de prea multa munca. Este al doilea caz ajuns in atentia mass-media in care un anagajat al unei multinationale, in acest caz Ipsos Interactive Services, a muncit pana la epuizarea fizica. Femeia de 34 de ani, mama a doi gemeni, a fost internata marti, in stare grava la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti dupa ce i s-a facut rau la locul de munca si a intrat in coma profunda.


Starea femeii se agravase  din cauza complicatiilor leziunilor cerebrale, a declarat, vineri, pentru Mediafax, medicul Bogdan Popescu, purtatorul de cuvant al spitalului. Doctorul Popescu a declarat, la Antena 3, ca decesul a survenit la ora 19:45 si ca medicii nu se pot pronunta in acest moment in legatura cu cauzele decesului femeii. „Este o tragedie, dar nu putem spune care sunt cauzele mortii”, a precizat medicul, adaugand ca o examinare ulterioara ar putea sa determine acest lucru. Parchetul s-a autosesizat inca de vineri. Evident, compania este acoperita in acte. Oficialii au anuntat ca Carmen Ramona Ciciu a fost supusa ultima oara unui control de medicina muncii in luna decembrie a anului trecut, in urma caruia a obtinut rezultatul „apt”. Angajatorul a precizat ca programul normal de lucru al femeii era de opt ore, plus o ora pauza de pranz (9.30 – 18:30), iar in perioada ianuarie – martie 2010, durata medie de lucru a fost de opt ore si 30 de minute. Insa, angajata, pentru a putea indeplini habotnicul plan al companiei lucra intens acasa pentru proiecte de la serviciu. Conform familiei, in ultimul timp muncea foarte mult la schimbarea unui limbaj de programare cerut la serviciu si era foarte stresata.

Pe 22 aprilie aprilie 2007, Raluca Stroescu, auditor financiar al companiei Ernst&Young din Bucuresti, a fost gasita moarta in propria locuinta, dupa ce avusese un program de munca extrem de lung, fara pauze si plin de stress. Cu doua zile in urma, ea lesinase la locul de munca, a fost consultata si trimisa acasa, unde a fost gasita apoi moarta. Ea lucrase intensiv in ultimele trei saptamîni la un proiect important de audit. In aceste trei saptamani, femeia ar fi slabit sapte kilograme, dupa propria marturisire pe care o facuse unei colege cu cateva zile inainte de lesinul de vineri, 20 aprilie.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult