Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Mort de la percheziţii: Reţea ilegală de acordare a cetăţeniei pentru R Moldova

Mort de la percheziţii: Reţea ilegală de acordare a cetăţeniei pentru R Moldova

scris de M.A.
5 afisari

O anchetă privind acordarea ilegală de cetăţenie română unor cetăţeni ai R Moldova s-a soldat cu moartea şefului de la Evidenţa Persoanelor Sector 1 Bucureşti.

Perchezitii CapitalaAcesta a murit joi, după ce a fost anunţat că unii dintre subalternii săi sunt audiaţi în această ancheta, în care au fost făcute 32 de percheziţii la adrese din Bucureşti, Chitila, Otopeni şi din Teleorman.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie au efectuat joi percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unei grupări ce se ocupa cu obţinerea ilegală de paşapoarte pentru cetăţeni ai Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, 36 de persoane sunt cercetate pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă, dare de mită, luare de mită, primire de foloase necuvenite, folosire în mod direct şi indirect de informaţii nedestinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul a unor foloase necuvenite. Din primele date ale anchetei, rezultă că, în scopul eludării dispoziţiilor legale, persoane intermediare române şi din Republica Moldova, contra unor sume de bani cuprinse între 500 şi 1.000 euro sau alte ‘atenţii’, au dezvoltat o metodă pentru acordarea cetăţeniei şi obţinerea paşaportului românesc şi a vizei de şedere în România (în special în municipiul Bucureşti) pentru diverşi cetăţeni ai Republicii Moldova.

Până la acest moment al cercetărilor, procurorii au reţinut trei persoane pentru 24 ore iar alte două persoane au interdicţia de a părăsi localitatea. În cursul zilei de joi, peste 50 de persoane implicate în această cauză vor fi audiate la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie. Autorităţile judiciare române au colaborat pentru lămurirea cauzei cu organele de aplicare a legii din Republica Moldova, beneficiind în mod substanţial de sprijinul Ministerului Justiţiei din România şi al conducerii Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult