Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Motorina deversata in Marea Neagra

Motorina deversata in Marea Neagra

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Peste o mie de litri de motorina s-au scurs in apa Marii Negre, marti seara, in zona danei 84 a Portului Constanta, dupa ce o conducta a  firmei Oil Terminal a fost gaurita de hotii de combustibil.

Potrivit reprezentantilor firmei Oil Terminal Constanta, poluarea a survenit in urma unui atac la conductele societatii cand persoane neidentificate au patruns intr-un camin de canalizare din apropierea depozitului si au sapat pana au ajuns la conducta de motorina. In momentul in care au ajuns la conducta incercand sa curete mai bine locul din jurul acesteia, hotii au perforat-o accidental cu unul din instrumentele folosite la sapat. Avand o presiune foarte mare, motorina a tasnit, moment in care hotii de combustibil au parasit caminul creat. Acesta a fost inundat imediat. Fiind in vecinatatea unei guri de canalizare o mare cantitate, de aproximativ o mie de litri, s-a deversat in apa marii in dana 84 a Portului Constanta. “In acest moment se poate observa pata de combustibil pe luciul apei. Inca nu am stabilit daca este vorba de o avarie sau de un furt din conducta”, ne-a declarat Radu Croitoru, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Constanta. In acest moment la fata locului au fost montate baraje si doua ambarcatiuni speciale incearca sa curete produsul petrolier deversat in apa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult