Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Naomi a primit “pietre murdare” de la dictatorul Liberiei. Regele diamantelor s-ar fi stabilit la Corbeanca

Naomi a primit “pietre murdare” de la dictatorul Liberiei. Regele diamantelor s-ar fi stabilit la Corbeanca

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

Naomi Campbell a declarat, joi, in fata Tribunalului de la Haga, ca a primit „cateva pietre mici, cu un aspect murdar”, care i-au fost oferite, probabil, de fostul presedinte liberian Charles Taylor, dupa un dineu organizat de Nelson Mandela in anul 1997, informeaza Mediafax.


„Eram aproape adormita, cineva a batut la usa si am deschis. Doi barbati erau in fata camerei mele si mi-au dat o geanta mica, spunandu-mi: ‘Un cadou pentru dumneavoastra'”, a declarat celebrul top model britanic, in timpul depozitiei sale in fata Tribunalului special pentru Sierra Leone (TSSL).

„Am deschis acea geanta a doua zi dimineata. Am vazut cateva pietre mici, foarte mici si cu un aspect murdar”, a adaugat Naomi Campbell, precizand, totodata, ca nu isi aminteste prea bine cate pietre pretioase se aflau in acea geanta. „Poate erau trei, in orice caz, doua sau trei. Eram obisnuita sa vad diamantele stralucind si fiind asezate intr-o cutie. Nu as fi putut sa ghicesc imediat ca acele pietre erau diamante”, a declarat Naomi Campbell.

Ea a precizat ca a discutat despre acest cadou cu agentul ei, Carole White, si cu actrita Mia Farrow, in acea dimineata, in timpul micului dejun.

„Una dintre ele mi-a spus ca era un cadou oferit in mod evident de presedintele liberian Charles Taylor, iar eu i-am raspuns: ‘presupun ca da'”, a relatat Naomi in fata tribunalului de la Haga.

„Nu am vrut sa le pastrez”, a continuat ea, declarand ca a daruit acele pietre uneia dintre prietenele sale care lucra pentru Fondul de ajutorare a copiilor, o asociatie umanitara infiintata de Nelson Mandela, pentru ca acea prietena „sa faca ceva cu ele”.

Avocatii acuzarii contau pe marturia top modelului Naomi Campbell pentru a demonstra faptul ca Charles Taylor a mintit atunci cand a afirmat ca nu s-a aflat niciodata in posesia unor diamante brute.

Charles Taylor, in varsta de 62 de ani, al carui proces a inceput in ianuarie 2008, este acuzat ca i-a coordonat din umbra pe rebelii Frontului Revolutionar Unit (RUF) din Sierra Leone, tara vecina cu Liberia, furnizandu-le arme si munitie in schimbul diamantelor.

Charles Taylor a pledat nevinovat la toate cele 11 capete de acuzare, printre care se numara crime, violuri si inrolarea copiilor soldati in timpul razboiului civil din Sierra Leone, care a avut ca rezultat 120.000 de morti si mii de mutilati, in perioada 1991 – 2001.

Procesul sau a fost mutat de la Freetown la Haga, pentru a evita orice risc de destabilizare a echilibrului fragil din regiune.

De cativa ani, „regele diamantelor”, Levi Leviev, potrivit surselor noastre, si-a stabilit cartierul general din Romania, la Corbeanca.

0 comentariu

Marleen Snegur 26-05-2010 - 12:02

Stiu ca nu ai intilnit inca femeia visurilor tale. dar nu dispera. Sunt aici pentu tine. Tablourile tale vor fi patul nostru de nebunii.

Cocuta Mincu 26-05-2010 - 12:04

pot s-ai ofier lui domnu cristinel toate eforiile de femeie din lume. Sunt patroaa de Bingo si am bani grupa. Te pot face fericit, domnu cristinel daca imi dai un buzz pe celular. Daca ai imeil facem nunta in ctombre dupa ce da vinu. resedinta mia este undeva pe linga Piatra Neamt unde am si vila. Au revuar].

Florentina Cucui 26-05-2010 - 12:06

si picturile lui ma fac sa ma simt din nou femeie chiar daca am fost operata de apendicita cronica purulenta.

Maricica Dorohoi 26-05-2010 - 12:08

mai ales ca nimeni nu picteaza ca dumnea lui. e o mare vedeta si as dori sa-l vad la Diaconescu alive.

Rodica Rogoz 26-05-2010 - 12:10

Dar in diminetile cind deschid taraba lui cristinel, simt cum imi fierbe foliculina. Nu-mi doresc nimic mai mult decit sa ma alungesc pe taraba lui cristinel de unde sa fiu admirata de ochii lui flaminzi.

alamar 26-05-2010 - 14:21

Bine ca nu esti analist politic dle Balici…

Scrii ca : ” cu toate acestea era un om evlavios”…

Dupa care avem nevoie de un claculator ptr. a calcula numarul detentiilor,sarlataniilor,adulteruluilui, deparavarii,iar colac peste pupaza,ptr. ca sa nu avem absolut nici o indoiala ca dl Craravaggio,era evlavios…ucide…un alt artist…
Plin de evalvie,dl Caravaggio,dupa ce i se acorda refugiu si protectie din partea Cavalerilor de la Malta, raneste unul dintre ei,si seduce nevasta maestrului acestui ordin…

Daca isi picta scene din vita lui,in acea epoca,nu vindea absolut nici un tablou si nu primea protectie de la nici un potentat…

Faptul ca picta scene idilice si curate,sterilizate,in timp ce in Realitate,in viata,este un depravat,ingrat,adulteros si ucigas,asta nu se traduce in…evlavie…

Totusi dle Balici,doresc sa-ti multumesc ca prin rubrica dtale,ai…hmmm…cum sa ma exprim mai delicat…ai aerisit…putin celelalte rubrici ale ziarului(politica, economica, militara,etc),de o multime de forumniste care in trecut,isi etalau ignoranta si superficialitatea
vizavi de alte rubrici,cele care trateaza prezentul,si nu biografia unui pictor,depravat,ucigas,dar care in ochii dtale,dle Balici,cu toate ca doua treimi din articol enumerezi incarcerarile,fuga de lege,crima,adulterul,etc….printr-o logica care se pare ca exista numai la criticii de arta, il numesti…evlavios…

Iti urez succes cu aceasta rubrica, dle Balici…

obs. 27-05-2010 - 04:12

decat asa laudatoare , mai bine o turma de capre negre.

obs. 27-05-2010 - 04:19

observatia mea se referea la gruparea laudatoarelor, nicidecum la Domnul Alamar.

Dansul este de inalta clasa in tot ce comenteaza la Ziua

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult