Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE Năstase-Trofeul Calităţii: Şeful ISC Constantin Balaban-Grăjdan, chemat la DNA

UPDATE Năstase-Trofeul Calităţii: Şeful ISC Constantin Balaban-Grăjdan, chemat la DNA

scris de A.B.
2 afisari

UPDATE Premierul Victor Ponta l-a demis pe Adrian Balaban-Grăjdan de la conducerea Inspectoratului de Stat pentru Construcţii din cauza „comportamentului” său, şeful instituţiei luând decizii fără să îl informeze pe primul-ministru, a anunţat, joi, Guvernul.

„În această dimineaţă, Primul-ministru, Victor Ponta, a luat decizia demiterii şefului Inspectoratului de Stat pentru Construcţii, domnul Constantin Adrian Balaban-Grajdan. Începând de astăzi, domnul Balaban-Grajdan nu va mai activa în aceasta funcţie. Decizia a fost luată din cauza comportamentului şefului ISC, care a luat decizii fără să-l informeze pe Primul-ministru, desi instituţia pe care o conduce se afla in subordinea Primului-ministru. In scurt timp, va fi asumată o nouă numire la conducerea acestui Inspectorat.”, se precizează într-un comunicat al Guvernului.

Procurorii anticorupţie l-au chemat la sediul DNA pe şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, pentru audieri în legătură cu dosarul „Trofeul Calităţii”. Miercuri, ISC s-a retras ca parte civilă din recursul dosarului în care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

nastase

foto: zf.ro

Constantin Balaban-Grăjdan a fost chemat la sediul DNA, pentru a da mai multe explicaţii cu privire la renunţarea constituirii ca parte civilă în dosarul „Trofeul Calităţii”. Procurorii DNA au percheziţionat, miercuri, sediul ISC, după ce actualul director a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o adresă prin care a renunţat la calitatea de parte civilă în dosarul „Trofeul Calităţii” şi, implicit, la recuperarea unui prejudiciu de 1,5 milioane de euro. Sebastian Bodu cere Curţii de Conturi să se autosesizeze în cazul renunţării ISC la recuperarea prejudiciului de 64,8 miliarde lei în dosarul „Trofeul Calității„. Bodu  a transmis o scrisorea preşedintelui Curţii de Conturi Nicolae Văcăroiu prin care îi cere să declanşeze un control la ISC, în bază art. 22 lit. g) din Legea nr. 94/1992, nerecuperarea prejudiciului că urmare a renunțării la drept urmând a fi imputabilă reprezentantului legal al ISC, simultan cu sesizarea organului de urmărire penală pentru săvărșirea infracțiunii prevăzute de art. 64 din Legea nr. 94/1992.

Pe 23 aprilie, ISC îşi reiterase intenţia de a recupera daunele materiale constatate în dosarul „Trofeul Calităţii„, susţinând că acestea ar fi fost mai mari decât cele avansate de cifrele procurorilor. La vremea respectivă, însă, conducerea Inspectoratului era asigurată de Ruxandra Carmen Berszan, recent înlocuită cu Constantin Balaban-Grăjdan, prin decizia premierului Victor Ponta. Miercuri, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat, pentru 30 mai, decizia la recursul lui Adrian Năstase în dosarul „Trofeul Calităţii„, pentru că au lipsit doi inculpaţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult