Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Neculai Onţanu, generalul de carton de la Primăria sector 2, a îngropat zeci de milioane de euro în panseluţe

Neculai Onţanu, generalul de carton de la Primăria sector 2, a îngropat zeci de milioane de euro în panseluţe

scris de D.P.
18 afisari

Onțanu este campion național la risipit banii publici pentru plantarea de panseluțe. Dacă bani pentru asfaltarea străzilor în sectorul 2 și introducerea apei și a canalizării în cartierele mărginașe, nu sunt, primarul Onțanu risipește 50 de milioane de euro pe panseluțe.

ontanu contracte panselute adp sector 2Autoritatile publice, in special primariile, au incheiat contracte publice in valoare de peste 898,12 milioane lei fara TVA (peste 204 milioane de euro) pentru amenajarea si intretinerea spatiilor verzi, in urma unor licitatii electronice demarate in perioada 2011-2015, arata un nou document publicat de Agentia pentru Agenda Digitala.
După ce, în ultimii patru ani, a cheltuit 29 milioane de euro pe iarbă și flori, primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, „îngroapă” încă 21 milioane de euro în panseluțe și toaletare de arbori. Contractele au fost atribuite fără licitație, încălcându-se astfel flagrant Legea achizițiilor publice,
Administrația Domeniului Public a Sectorului 2 – instituție aflată în subordinea primăriei condusă de generalul Neculai Onțanu – a scos la mezat cinci contracte care vizează “întreținere, reamenajare, plantări în parcuri și scuaruri”.

Oficialii ADP Sector 2 au atribuit, prin negociere directă, contractele în valoare de aproximativ 1,3 milioane de euro, firmei Garden Center Group, precizând că se confruntau cu o „situație de urgență extremă, survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, în conformitate cu condițiile stricte stabilite în directivă”. Nu au precizat însă despre ce directivă este vorba.

Primariile au cheltuit in ultimul mandat astronomica suma de 204 milioane de euro pentru amenajarea si intretinerea spatiilor verzi, conform documentelor publicate de Agentia pentru Agenda Digitala care monitorizeaza licitatiile electronice.

Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice a arătat că atribuirea celor cinci contracte este ilegală. „Administrația Domeniului Public a Sectorului 2 trebuie să încheie contracte fără licitație publică doar dacă are loc un cataclism care să distrugă vegetația. Nu se poate invoca situație de urgență extremă fără nicio susținere”, au explicat pentru Sursa Zilei oficiali ANRMAP.
După ce au atribuit lucrările de întreținere, reamenajare, plantări în parcuri și scuaruri firmei Garden Genter, oficialii ADP Sector 2 au facut rost de încă 20 milioane de euro pentru amenajarea și întreținerea de spații verzi. De această dată, firma Azochim a tras lozul câștigător, prin semnarea unui acord- cadru privind amenajarea și întreținerea de spații verzi.

În contractul cu Azochim SRL există o clauză care permite suplimentarea sumei de 20 de milioane de euro alocată prin contractul-cadru. Mai exact, clauza permite încheierea unui act adițional, în valoare de aproximativ 22 milioane de lei (aproape cinci milioane de euro)

Pentru cresterea transparentei in achizitiile publice, Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR) a afisat un document care centralizeaza achizitiile din domeniul amenajarii si intretinerii spatiilor verzi publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) pentru perioada 2011-2015.
ADMINISTRATIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2
Valoarea contractului atribuit: 95,857,514.60 lei (fara TVA)
Finantare: Fonduri bugetare
Denumirea contractului: Amenajare si intretinere de spatii verzi; toaletari si elagaj
Data de publicare in SEAP: 08.09.2012
Durata acordului-cadru: 4 ani
Anunt de atribuire: 128401
Contractul a fost atribuit catre: AZOCHIM S.R.L. (lot 1 in valoare de 87,830,954.60 lei) si GARDEN CENTER GRUP S.R.L. (lot 2 – in valoare totala de 8,026,560.00 lei)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult