Acasa Breaking News Nou!!!! Regele chiar vinde Pelesul! www.ziuaveche.ro a avut dreptate!

Nou!!!! Regele chiar vinde Pelesul! www.ziuaveche.ro a avut dreptate!

scris de Ziua Veche
3 afisari

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a recunoscut faptul ca Familia Regala a Romaniei intentioneaza sa vanda Castelul Peles, potrivit Agerpres. “Casa Regala doreste sa vanda castelul. In momentul in care noi vom fi notificati in scris trebuie sa dam un raspuns, daca folosim dreptul de preemptiune sau nu. Daca nu vom folosi acest drept, intrebarea este ce se va intampla cu cele 60.000 de piese care se afla in Castelul Peles si Pelisor, ce se va intampla ma tarziu cu castelul”, a afirmat ministrul. In acelasi timp, dupa ce marti, Adrian Vasiliu, avocatul Casei Regale, declarase ca statul roman nu are bani pentru a cumpara castelul, acesta a precizat miercuri ca dorinta comuna este ca Pelesul sa ramana in proprietatea statului. “Ministerul Culturii, care reprezinta Guvernul, si-a exprimat dorinta de a prelungi contractul de inchiriere – care expira la 1 martie – pe durata anului 2010, in cautarea fondurilor, pentru ca statul sa cumpere Pelesul”, a mai adaugat Vasiliu.

19.10, marti: Directoarea de protocol a Casei Regale, Sandra Gatejeanu, ne-a declarat ca nu exista nici o decizie oficiala care sa confirme intentia de vanzare.

19.45, marti: Kelemen Hunor a contactat ziuaveche.ro, pentru a raspunde la o solicitare, si a declarat ca discutia de marti, din cadrul sedintei de lucru a Comisiei pentru Cultura a Senatului, referitoare la vanzarea Castelului Peles, a fost una ipotetica, informatia fiind preluata de si de Evenimentul Zilei.

20.15, marti: Contactat de ziuaveche.ro, Kelemen Hunor a afirmat ca, in principiu, in urma discutiilor dintre reprezentantii Ministerului si Casa Regala, contractul de inchiriere ar putea fi prelungit.

12.10, miercuri: Unul dintre redactorii ziuaveche.ro a fost sunat de una dintre consilierele ministrului Hunor Kelemen, care i-a atras atentia ca, in text, nu este decat o greseala. “Este foarte bun materialul si nu avem nimic de comentat la adresa acestuia, dar trebuie sa modificati numele domnului ministru. Acesta se numeste Hunor Kelemen si nu invers’’, a precizat consiliera.

 Editia online a fostului ziar Cotidianul citeaza declaratia lui Kelemen Hunor, facuta la Realitatea FM, unde acesta a precizat ca ministerul nu a primit o notificare scrisa in ceea ce priveste intentia Casei Regale de a vinde castelul. El a subliniat insa faptul ca, din cauza crizei financiare, in anul 2010, “statul nu are posibilitatea sa-l cumpere”.

Romania Libera vorbeste de prelungirea, pana la sfarsitul anului 2010, a contractului de inchiriere a castelului, incheiat intre Casa Regala si stat. Ministrul Culturii a precizat ca reprezentantii Casei Regale si-au dat acordul de principiu pentru prelungirea contractului de inchiriere si nu au trimis nici o notificare prin care sa-si manifeste dorinta de a vinde castelul. Mai mult, potrivit contractului, Familia Regala trebuie sa notifice statul cu 25 de zile inainte, daca doreste sa vanda proprietatea.

HotNews.ro preia declaratia facuta de ministru, pentru Agerpres, referitoare la intentia Casei Regale de a vinde castelul, si aminteste faptul ca, la preluarea portofoliului Culturii, Kelemen Hunor a anuntat ca, printre prioritatile sale, se afla renegocierea contractului cu Familia Regala, privind Pelesul.

0 comentariu

Parpanghel 18-11-2010 - 00:03

Vinul sa fie rosu! Si sa fie…fie bauta incet doar de Barbatzi!Si de abia atunci efectul este mirific pt. muhheres! Imediat si in …perspectiva!

Foreskin 23-11-2010 - 01:41

…si eventual scapata nitzel si’n kakau.. asa ca sa le vindece de constipatie…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult