Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Nou şef la Poliţia Capitalei

Nou şef la Poliţia Capitalei

scris de M.A.B.
6 afisari

Şeful Direcţiei de Investigaţii Criminale din Poliţia Română, chestorul Vasile Viorel, a fost învestit, joi, la conducerea Poliţiei Capitalei, în locul lui Lucian Guran, numit pentru şase luni ca adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul de Interne.

Chestorul Viorel Vasile

Chestorul Viorel VasileJPG (foto: mai.gov.ro)

Ceremonia de instalare în funcţie a avut loc la sediul D.G.P.M.B., în prezenţa secretarului de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din M.A.I., chestor de poliţie Ioan Dascălu. Acesta a adresat mulţumiri fostului director general al Poliţiei Capitalei, chestor principal de poliţie Lucian Guran, pentru activitatea îndeplinită, exprimându-şi convingerea că experienţa profesională şi managerială a chestorului de poliţie Vasile Viorel va contribui substanţial la eficientizarea activităţii D.G.P.M.B. Şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din M.A.I. a menţionat obiectivele stabilite pentru Poliţia Capitalei, ce vizează combaterea grupărilor infracţionale care operează la nivelul cartierelor din Bucureşti, îmbunătăţirea siguranţei în perimetrul şcolilor, precum şi dispunerea de măsuri specifice cu efect direct asupra reducerii criminalităţii în Capitală, astfel încât cetăţenii să se simtă în siguranţă pe stradă, în mijloacele de transport în comun, în parcuri, în pieţele agroalimentare şi în orice spaţiu public. De asemenea, „creşterea gradului de siguranţă în trafic şi îmbunătăţirea colaborării cu Poliţia Locală în toate domeniile de activitate specifice acesteia, precum şi sprijinirea operaţionalizării Poliţiei Locale care trebuie sa devină un partener solid în menţinerea ordinii publice şi reducerea nivelului de criminalitate stradală trebuie să reprezinte obiective esenţiale pentru noua conducere”, a adăugat secretarul de stat în M.A.I.

Lucian Florin Guran a fost împuternicit, începând din 25 martie, prin ordin al ministrului Internelor, în funcţia de adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administaţiei şi Internelor, în locul lui Ioan Nicolae Căbulea, numit la conducerea IPJ Alba. De asemenea, cu o zi înainte, comisarul şef de poliţie Ioan Liviu Tăut a fost împuternicit, prin ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor, să îndeplinească, pe o perioadă de şase luni, atribuţiile funcţiei de rector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. Chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea a fost numit în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba. Noua conducere a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a fost instalată, în prezenţa ministrului Constantin Traian Igaş, a şefilor de Arme şi a Secretarului General al M.A.I. „Aveţi misiunea de a reforma din temelie sistemul de învăţământ în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru a putea pregăti la standarde europene poliţişti, jandarmi şi pompieri. Vă cer să construiţi un sistem bazat pe performanţă, exigenţă şi disciplină, să eliminaţi din procesul de pregătire vechile obiceiuri care nu au dat rezultate”, a precizat ministrul.

Anterior, Ioan Liviu Tăut a îndeplinit funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş. De asemenea, comisarul şef de poliţie Ştefan Prună a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de şase luni, atribuţiile funcţiei de decan al Facultăţii de Poliţie din cadrul Academiei. La rândul său, comisarul şef de poliţie Emil Manta a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de şase luni, atribuţiile funcţiei de director general administrativ al Academiei de Poliţie. Anterior, acesta a îndeplinit funcţia de director adjunct la Şcoala de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina. Prin decret prezidenţial, publicat în Monitorul oficial nr. 200 din 22.03.2011, chestorului de poliţie Luca Iamandi, rector al Academiei de Poliţie, i-au încetat raporturile de serviciu cu M.A.I.

Prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea a fost numit în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba. Anterior, Ioan Nicolae Căbulea a deţinut funcţia de adjunct al Şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul M.A.I.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult