Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Oprescu, in slujba mafiei drepturilor litigioase

Oprescu, in slujba mafiei drepturilor litigioase

scris de Ziua Veche
6 afisari

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a emis pe 30 aprilie 2010 o Dispoziţie, cu numarul 12.613. E dreptul lui. Problema majora este ca Dispoziţia respectiva, cu 13 în coada, se bazeaza pe un fals de zile mari si, cum e la moda, pe vanzarea drepturilor litigioase. Iata cum stau lucrurile:


Cetaţeanul Z.M. a notificat PMB în 2001,  pe baza Legii 10, ca solicita restituirea în natura a unei suprafeţe de 25.000 mp, cuprinsa între strada Pridvorului si Fundatura Secerii, sector 4, trecuta în proprietatea statului fara titlu. Mai precis terenul invocat se afla actualmente în Parcul Tineretului

 

Z.M. bate în zadar la porţile Primariei, ca si ceilalţi proprietari deposedaţi din zona, pana în 2009, mai exact pe 30 aprilie, cand se decide sa-si vanda drepturile unei doamne, S.M.C. Din acest moment, trece, a dracului fatalitate, fix un an pana cand Sorin Oprescu aproba retrocedarea. Mare norocoasa doamna S.M.C.

 

Sa precizam ca Z.M. s-a folosit pentru a-si dovedi calitatea de persoana îndreptaţita la restituire de un act de proprietate emis în 1893. Primaria stabileste, totusi, ca autorii notificatorului au figurat impusi cu doar 11.000 de mp, prin 1925 acestia vanzand, conform unui act din 1927, 864 mp. Deci din 25.000 mp se scad 864 si la PMB se numara 11.000. Traiasca Pristanda!

 

Toate datele de pana aici le-am luat chiar din Dispoziţia 12.613, care nu poate fi consultata pe site-ul Primariei, ci doar la noul sediu de pe malul Damboviţei. Daca nu ma credeţi, daţi o cautare.

 

Piedone arata falsul

 

Dar sa vedem ce zice si Primaria sectorului 4, pe raza careia se afla terenul. De abia acum începe povestea sa aiba farmec.

 

Prin adresa nr. 24350 din 03.06.2009, sub semnatura primarului Piedone, PMB este informata ca „Numitul Z.I (unul din autorii lui Z.M.). a figurat în registrul agricol înfiinţat pentru perioada 1959-1963, în volumul 3, fila 160 cu suprafaţa de 0,14 ha teren arabil, situat în strada Secerii nr. 6”. Si acum mare atenţie, doamnelor si domnilor:  „Precizam ca Direcţia Juridic, Contencios si Legislaţie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti a facut referire la adresa nr.V.17-19436-238W-03.09.2001 care ne-ar fi aparţinut si despre care susţinem si cu ocazia prezentei ca petiţionarul a facut uz de fals”.

 

Si Piedone continua: „Referitor la terenul ce face obiectul expertizei topografice pentru care solicitaţi sa va comunicam daca au fost formulate cereri în temeiul Legii nr.18-1991, va menţionam urmatoarele – avand în vedere faptul ca expertiza topografica nu este susţinuta de inventar de coordonate al punctelor de contur si ca aprecierea noastra este în acest caz estimativa, am constatat ca se suprapune peste fostele imobile revendicate, ce au purtat urmatoarele adrese postale: Str. Firul Vaii nr. 18, 20, 22 si 24; Intrarea Secerii nr. 2 si Str. Secerii nr. 61 si peste foste proprietaţi agricole fara adresa postala. Recomandam sa acordaţi deosebita atenţie instrumentarii dosarului depus în baza Legii nr. 10/2001 sub nr. 8344/2001, avand în vedere cele precizate anterior”. Si ca sa fie mai convingator, primarul de la 4 ataseaza fotocopii dupa toate actele care dovedesc falsul.

 

Primaria 4 raspundea unei adrese a PMB din 18 mai 2009. Carevasazica instituţia condusa de Sorin Oprescu devenise brusc interesata de rezolvarea dosarului la doar 18 zile dupa ce norocoasa doamna  S.M.C. cumparase drepturile. Timp de opt ani, Z.M., cu tot falsul lui batuse la porţi închise. Ghinionistul!

 

Simpatica este si chestia ca daca se uitau pe propriul site www.pmb.ro, subordonaţii lui Oprescu puteau vedea, cu ochisorii lor, la pagina dedicata retrocedarilor pe Legea 10, ca suprafaţa retrocedata cu atata celeritate afecta proprietaţile despre care face vorbire Primaria 4. Dar asa le trebuie proprietarilor afectaţi daca refuza sa-si vanda drepturile unor doamne cu norocul lui S.M.C.

 

Hai sa vedem si unde e falsul. Z.M. s-a folosit cand înca mai spera ca un simplu muritor va fi pus în posesie în Parcul Tineretului de adeverinţa nr. 19436 din 07.09.2001 emisa de primaria 4 prin care se recunostea ca: “Numitul Z.N. (autor al lui Z.M. – nota redacţiei) a figurat în registrul agricol înfiinţat pentru perioada 1940-1944, în volum 3, fila 160 cu suprafaţa de 1,17 ha teren arabil, situat în str. Pridvorului”.

 

In 2008, Z.M. solicita duplicat dupa actul de care tocmai am vorbit. Ce-i raspund cei de la 4? Sa te prapadesti de ras, nu alta: “În evidenţele instituţiei noastre numarul de înregistrare 19436 din data de 07.09.2001 a fost atribuit solicitarii doamnei C.C. pentru eliberarea unui certificat de producator”.

 

Numai ca PMB a luat de buna adeverinţa 19436 si revine în 2009, invocand-o în corespondenţa cu oamenii lui Piedone, sub nr. 19416 din 24 aprilie. La care i se raspunde exact asa, în 18 mai 2009: “Nu ne asumam adresa menţionata de dumneavoastra în solicitare (19436/2001), cu atat mai mult cu cat aceasta nu a fost comunicata în forma prezentata – nici dumneavoastra, nici solicitantului”. Si Primaria sector 4 transmite PMB, odata cu raspunsul, “fotocopie registru intrare lucrari din anul 2001, în conformitate cu originalul”.

 

Dupa atat amar de corespondenţa, dupa ce Sorin Oprescu semneaza Dispoziţia de retrocedare, Piedone înca mai spera într-o minune si cere pe 18 mai 2010 PMB “o copie a raportului de expertiza topografica, anexa la Dispoziţia Primarului General al Municipiului Bucuresti nr.12613, pentru terenul situat în fosta str. Pridvorului FN, fosta Fundatura Secerii FN, sector 4”. Oare i-o mai folosi la ceva?

În acest moment se pare ca “ingineria” lui Oprescu mai poate fi dejucata doar de prefectul Bucurestilor, prin neacordarea avizului de legalitate. Însa, cum la noi ce s-a furat, furat ramane, speranţe sunt puţine.

 

Precedentul Micsunescu

 

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a decis ca o sprafaţa din Parcul Tineretului, pentru care nu exista nici un act de expropiere, ci pur si simplu în anii 80 comunistii au gonit oamenii de pe pamanturile lor, sa fie retrocedata adevaraţilor proprietari. Ba, prin Hotararea 232/2005, CGMB a aprobat si un PUZ. Ei bine, de atunci si pana acum niciunui amarat caruia i s-a luat pamantul cu japca nu i s-a eliberat titlu de proprietate. Potrivit legii 247, proprietarii deposedaţi de imobile fara titlu îsi pastreaza calitatea, dar nu si-o pot exercita pana nu obţin un nou act de proprietate. Asta numai la noi se putea legifera, nu-i asa?

Cum nu au nicio trecere la autoritaţi daca nu-si vand drepturile unor smecheri, proprietarii stau si se uita cum suprafaţa respectiva este împarţita de cei care se ocupa cu cumpararea litigiilor pe preţuri de nimic.

Mare scandal a fost în presa, cand, în timpul lui Videanu, unei anume doamne Micsunescu i s-au reconstituit în zona, compact, doua hectare în schimbul mai multor terenuri te miri unde amplasate în Bucuresti pentru care ea cumparase, aţi ghicit, drepturile litigioase. E drept ca CGMB si Videanu au fost pusi în faţa unei hotarari judecatoresti, dar la fel de adevarat este ca juristii Primariei Capitalei au facut tot ce le-a stat în putinţa ca doamna Micsunescu sa castige în instanţa.

Dupa cum se vede si pe timpul lui Oprescu tot o doamna are noroc în viaţa.

 

(articol aparut in saptamanalul ziuaveche.ro nr.8)

 

 

0 comentariu

nume autor 20-05-2010 - 13:00

Mareste-ti stadionul , fa niste transferuri , numeste staful tehnic si incearca sa bati celelalte echipe intr-o competitie de fotbal-management online cu peste 40 000 de echipe din toata lumea , Romania cu propria liga , te inscri si joci gratis.

http://www.managerleague.com/index.pl?ref=377343

Spargl Abuci 20-05-2010 - 14:02

deletati-i toate anunturile acestui paralitic jegos de „nume autor”, da-r-ar dracii in creierul lui de nenorocit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult