Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Oradea: Percheziţii DIICOT la Spitalul Municipal, farmacii şi cabinete

Oradea: Percheziţii DIICOT la Spitalul Municipal, farmacii şi cabinete

scris de Laurentiu Banches
109 Afisari

Procurorii DIICOT au efectuat joi, 27 noiembrie, 67 de percheziții domiciliare pe raza municipiului Oradea și în județul Bihor, printre locaţiile vizate fiind şi Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea – Secția Oncologie.

Oradea: Percheziţii DIICOT la Spitalul Municipal, farmacii şi cabinete (foto: oradeapress.ro)

Oradea: Percheziţii DIICOT la Spitalul Municipal, farmacii şi cabinete (foto: oradeapress.ro)

Acţiunea vizând destructurarea unei grupări formată din 50 persoane, specializată în evaziune fiscală, înșelăciune și fals a presupus percheziţii la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, dar şi mai multe farmacii și cabinete medicale individuale ale unor medici de familie. În perioada 2012-2014 membrii grupării au generat activități de fraudare a Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creșterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente „medicamentelor cu și fără contribuție personală utilizată în tratamentul ambulatoriu” (TA) și a medicamentelor și materialelor sanitare specifice”, care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluși în unele programe naționale cu scop curativ (PNS) și implicit a sumelor raportate și ulterior decontate Casa Națională de Asigurări de Sănătate, potrivit unui comunicat de presă DIICOT, remis joi, 27 noiembrie, de Agerpres. Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 5 milioane euro.

La sediul DIICOT — ST Oradea vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informații. La acțiune au participat ofițeri din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, Cluj-Napoca, Timișoara și cu sprijinul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală nr. 6 Oradea, cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj — Napoca, precum și Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Bihor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS