Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Organele statului, călare pe “Clanul Marin”

Organele statului, călare pe “Clanul Marin”

scris de A.B.
6 afisari

Procurorii DIICOT au efectuat joi dimineaţa 36 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Buzău, Ilfov, Vrancea, Brăila şi municipiul Bucureşti, deţinute de membri ai clanului ‘Marin’, acuzaţi de evaziune fiscală.

La sediul DIICOT vor fi conduse 43 de persoane în vederea audierii. DIICOT – Biroul Teritorial Buzău şi Serviciul Teritorial Ploieşti au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 19 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani. Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind membri ai clanului ‘Marin’, din municipiul Buzău. Sub coordonarea acestora, membrii grupării au utilizat 17 societăţi comerciale pentru a obţine beneficii financiare substanţiale, prin crearea de circuite comerciale şi financiare fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat. Învinuiţii au încasat în această modalitate importante sume de bani de la adevăraţii beneficiari – societăţi comerciale care, în baza facturilor fictive de achiziţii metale feroase şi neferoase, emise de firmele de tip ‘fantomă‘ controlate de către învinuiţi, au virat în contul societăţilor ‘furnizoare’ peste 52 milioane lei.

Sumele de bani au fost retrase din conturi de către membrii grupării, în baza unor acte justificative false şi predate în numerar liderilor grupării, care le-au utilizat pentru achiziţionarea de terenuri, imobile de locuit şi autovehicule de lux, în valoare totală de circa 1 milion de euro. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este estimat la suma de 8 milioane lei, reprezentând impozit pe profit.
Cercetările sunt efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Buzău şi BCCO Ploieşti, iar percheziţiile au fost puse în executare cu sprijinul DCCO, SCCO Vrancea, SCCO Brăila şi Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti. Suportul informativ a fost asigurat de către SRI Bucureşti şi SRI Secţia Buzău.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS