Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Păcănele din Caraș-Severin și Timiș, fraudate cu milioane de lei

Păcănele din Caraș-Severin și Timiș, fraudate cu milioane de lei

scris de C.P.
189 Afisari

Suspecții sunt acuzați de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, fraudă informatică şi evaziune fiscală.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au descins, marți dimineață, la mai multe adrese din județele Caraș-Severin, Timiș și din municipiul București.

Potrivit Radio România Reșița, suspecții sunt acuzați de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, fraudă informatică şi evaziune fiscală.

Potrivit rechizitoriului, în perioada septembrie 2019 – decembrie 2023, 26 de persoane din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, administratorii și angajați ai două societăți comerciale din județul Timiș, precum şi alte persoane, au constituit un grup infracțional organizat, care a obținut sume importante de bani, prin fraudarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine din mai multe locații din județele Caraș-Severin,Timiș, Arad și Hunedoara.

Astfel, membrii grupului infracțional ar fi intervenit asupra contoarelor aparatelor de joc cu ajutorul unor dispozitive și programe informatice, crescând în mod artificial câștigurile care trebuiau acordate potențialilor jucători.

De asemenea, ar fi modificat parametrii de acordare a Jackpot-ului și a procentajului de câștig, însușindu-și, în mod fraudulos, Jackpot-urile mari.

Organizarea în cadrul grupului era de tip piramidal, persoanele cercetate acționând pe trei paliere distincte.

Primul ar fi avut în componență patru lideri cu funcţii de conducere în cadrul celor două firme cu sediul în judeţul Timiş.

Cel de-al doilea palier, de execuție, ar fi fost constituit din angajați ai firmelor care, la comanda liderilor grupului, s-ar fi deplasat în locaţiile unde se aflau aparatele de jocuri de noroc și ar fi intervenit asupra acestora, prin folosirea unor chei speciale, dispozitive şi alte accesorii.

Pe ultimul palier ar fi acționat persoanele care ar fi avut calitatea de administratori (în fapt sau în drept) ai unor locații în care erau instalate aparate de jocuri de noroc puse la dispoziţie de liderii grupului infracțional, în baza unor contracte de participaţiune/închiriere.

Potrivit înţelegerilor stabilite anterior, aceștia ar fi anunțat membrii grupului infracțional, care ar fi operat pe palierul de execuție, despre încasările masive la aparatele din sălile administrate, pentru a veni să acţioneze cu dispozitive, în vederea fraudării aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine.

Câștigurile obținute din activitatea infracțională ar fi fost însușite și împărțite în interiorul grupului de criminalitate organizată.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. Structura Centrală.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timişoara, serviciilor de combatere a criminalității organizate Arad și Mehedinţi, Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Inspectoratului de Poliție Județean Timiş, Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara și specialiştilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS