Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Papa catranit pe turnul Millenium

Papa catranit pe turnul Millenium

scris de Ziua Veche
5 afisari

Episcopii de Bucuresti, monseniorul Ioan Robu si Cornel Damian, au fost primiti luni la Roma de catre Suvernaul Pontif Papa Benedict al XVI-lea, in cadrul vizitei „ad limina Apostolorum”. Conform comunicatului dat publicitatii ieri de catre Arhiepiscopia Romano-Catolica: „Papa Benedict al XVI-lea le-a declarat episcopilor de Bucuresti ca este informat despre situatia actuala a Catedralei Sf. Iosif. Suveranul Pontif si-a exprimat regretul ca acest lacas de cult este inca in pericol, desi reprezentantii Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti cer inca din 2001 autoritatilor romane sa ia masuri pentru ocrotirea Catedralei Sf. Iosif”.

Nu este prima data cand Suvernanul Pontif se intereseaza de scandalul turnului Millenium, care ridicat la doar opt metri distanta de Catedrala „Sf. Iosif” (monument istoric) pune in pericol strctura de rezistenta a lacasului de cult. Conform unor studii de specialitate, in caz de cutremur, vibratiile emise de turn risca sa sfarme temelia catedralei. Papa Benedict al XVI-lea s-a interesat prima data de problema in cadrul unei discutii avute cu presedintele Romaniei Traian Basescu. Conform monseniorul Ioan Robu, in 2008, Papa Benedict al XVI-lea i-ar fi cerut lui Traian Basescu sa intervina pentru sistarea constructiei. Raspunsul sefului statului, in sensul ca nu stie nimic si ca e mana Justitiei, ar fi fost calificat drept „evaziv”.

 

 

 

 

0 comentariu

pompiliu bota 13-05-2010 - 19:33

MAGISTRAŢII DIN CLUJ SUNT CEI MAI INCOMPETENŢI, ANALFABEŢI ŞI CORUPŢI MAGISTRAŢI DIN ROMÂNIA!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult