Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Parlamentul European adopta reguli mai stricte pentru combaterea traficului de fiinte umane

Parlamentul European adopta reguli mai stricte pentru combaterea traficului de fiinte umane

scris de M.A.
4 afisari

Persoanelor implicate în traficul de fiinţe umane li se vor aplica pedepse mai severe, iar victimele acestora vor putea beneficia de protecţie şi de sprijin, conform unei noi legislaţii adoptată marţi, 14 decembrie, de Parlamentul European. Noua legislaţie va fi aplicabilă traficului de fiinţe umane în industria exploatării sexuale sau exploatării la locul de muncă, de exemplu în construcţii, agricultură sau servicii la domiciliu.

Traficul de fiinţe umane este practicat din numeroase motive. Noile reguli europene se referă, între altele, la exploatarea sexuală, munca forţată, cerşetoria, transplantul de organe, adopţii ilegale şi căsătorii forţate.  Noua legislaţie are în vedere o viziune mai largă a traficului de fiinţe umane în comparaţie cu directiva-cadru a UE din 2002 (pe care o va înlocui) şi extinde astfel protecţia acordată la alte tipuri de victime.

Textul noii directive, convenit de către Parlament şi Consiliu, stabileşte reguli minime pentru definirea infracţiunilor penale şi a sancţiunilor pentru traficanţi şi introduce de asemenea reguli comune pentru a consolida activităţile de prevenire a acestor infracţiuni şi pentru protecţia victimelor. După adoptarea legislaţiei, statele membre vor avea la dispoziţie doi ani pentru transpunerea la nivel naţional.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult