Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Pază şi protecţie. Poliţia Capitalei verifică băncile

Pază şi protecţie. Poliţia Capitalei verifică băncile

scris de M.A.
2 afisari

Poliţia Capitalei a demarat o amplă acţiune de evaluare a măsurilor de securitate ce privesc protecţia, manipularea, depozitarea şi transportul patrimoniului tuturor societăţilor bancare de pe raza municipiului Bucureşti.

Politisti (ziuaconstanta.ro)

Pază şi protecţie. Poliţia Capitalei verifică băncile

Acţiunea se desfăşoară în zilele de joi şi vineri, 27 şi 28 decembrie, sub directa coordonare a conducerii Poliţiei Capitalei, cu participarea tuturor ofiţerilor specializaţi în sisteme de pază şi a poliţiştilor de proximitate de la toate secţiile de poliţie din Capitală. În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii verifică respectarea prevederilor legale privind organizarea pazei şi protecţiei bunurilor şi valorilor societăţilor bancare din Bucureşti, precum şi existenţa, respectiv eficienţa sistemelor electronice de alarmare.

În mod special, poliţiştii bucureşteni vor verifica dacă măsurile stabilite cu prilejul controalelor anterioare au fost îndeplinite de către reprezentanţii acestor instituţii.

Acţiunea urmăreşte creşterea nivelului de siguranţă al personalului unităţilor bancare şi al valorilor deţinute în aceste locaţii. De asemenea, poliţiştii Capitalei îşi propun ca prin asigurarea respectării tuturor normelor de securitate specifice acestui domeniu să contribuie la prevenirea unor eventuale atacuri asupra persoanelor ce desfăşoară operaţiuni cu numerar sau transportă valori monetare, precum şi asupra personalului care asigură măsuri de pază şi protecţie a bunurilor acestor instituţii.

Cu ocazia acestor verificări, poliţiştii vor instrui personalul de pază aflat în serviciu cu privire la atenţia sporită pe care trebuie să o manifeste în executarea activităţilor curente şi vor sublinia necesitatea impunerii unui acces controlat al clienţilor, în perioada premergătoare închiderii programului de lucru cu publicul sau la lăsarea întunericului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult