Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Pe timp de criza, sirienii transfera averi prin aeroporturile romanesti

Pe timp de criza, sirienii transfera averi prin aeroporturile romanesti

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

.11.920 de lei, 178.560 de euro si 106.400 de dolari au fost confiscati de politisti in urma unor perchezitii din Bucuresti si Ilfov asupra unei retele care trimitea prin carausi importante sume de bani in Turcia si Siria. 


Operatiunea declansata de politisti in luna ianuarie 2010 este indreptata catre o retea internationala care actiona pe metoda Hawalla. In luna respectiva, pe aeroportul din Otopeni a fost identificata o membra a retelei care incerca sa paraseasca tara cu 111.000 euro şi 594.000 dolari pe care nu ii declarase organelor vamale si care trebuiau sa ajunga in Turcia via Siria. Fondurile trasferate prin astfel de metode sunt suspecte ca ar fi provenit din savarsirea unor infractiuni de contrabanda si evaziune fiscala. Joi dimineata, ofiteri de politie judiciara din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane – Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate, cu sprijinul informativ si tehnic al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si Serviciului Roman de Informatii, sub coordonarea directa a  procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T., au efectuat 27 de perchezitii domiciliare, atat in municipiul Bucuresti, cat si in judetul Ilfov iar 9 persoane au fost audiate de procurori. Din probatoriul administrat pana in prezent in dosar, a rezultat faptul ca Yakhni Abdulkader, cetatean sirian, este liderul unui grup infractional organizat ”specializat” in  colectarea de bani de la cetateni de origine turca si araba, pe care ii schimba ulterior, in mod ilegal,  in diverse valute, fiind sprijinit in operatiunile de schimb de persoane care detineau case de schimb valutar legal autorizate. Dupa efectuarea schimbului valutar, sumele rezultate erau predate unor curieri care pleacau din Romania cu destinatia Turcia sau  Siria, de unde, la cererea persoanei care apelau la acest gen de servicii, erau transferati  in alta tara. Pana  in prezent, au fost retinuti trei suspecti, cercetati pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat specializat in savarsirea de infractiuni, fapta prevazuta de art. 7 alin. 1 din Legea nr. 39/2003 privind prevenirea si combaterea criminalitatii organizate si spalare de bani, in forma prevazuta si pedepsita de art. 23 alin.1 lit.a din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor.  

0 comentariu

nelamuritul 16-05-2010 - 19:53

Daca situatia era de cacao, puteati sa va dati seama in 2009, un an intreg. Daca nu v-ati dat seama, inseamna ca ori sunteti tampiti, ori idioti. Daca v-ati dat seama de asta in 2009, singura miscare inteligenta era sa-i lasti pe ceilalti sa guverneze si sa-si rupa gatul. Concluzia? Ori sunteti cretini de-a dreptuil, ori lacomia a fost mai mare decat orice ratiune. In toate cazurile, trebuie sa fiti scosi afara din politica romaneasca!

ubu 16-05-2010 - 21:37

corect

Top 16-05-2010 - 22:38

Este unul dintre cei mai abili si mai dotat politician roman la ora actuala. Daca da Dumnezeu sa nu aibe probleme cu sanatatea si sa aiba parte si de o p..da buna acasa, acest roman va ajunge departe. Eu imi pun mari sperante in el. Il vad un al doilea Bratianu. Sa nu va puie dracu sa ma contraziceti, mamaligarilor.

gimini 16-05-2010 - 22:47

Voinescu e varianta cea mai evoluata de robot din vitrina PDL. Cu softul scris de un grup de eruditi, el e capabil sa demonstreze teoria nimicului cu argumente imbatabile.

Din pacate pentru cumparator, modelul Voinescu e incapabil sa înfaptuiasca o sarcina cît de mica. Dotat cu multa memorie volatila, modelul nu are notiunile de durata sau responsabilitate.

E un model de salon, nimic mai mult, util cocoanelor de buna si recenta conditie, animate de porniri culturale.

Top 17-05-2010 - 00:55

Da’ cine esti tu, ma, gargaristule, sa vorbesti despre Voinescu in termenii astia?. De unde dracului ai mai rasarit si tu, papitoiu’ dracului? Ete la el ! Auzi ! Soft; pinocchio; memorie volatila. Mai taci dracului din gura, bai, puleasca, ca nici la sireturi nu-i ajungi, mizerabile ce esti. Stai dracului in mocirla anonimatului tau si nu mai voma pe forum ineptii care se potrivesc numai tie, jigodie ce esti. Poate nu-ti dau sh’un cap in gura, scirbosenie.

nelamuritul 17-05-2010 - 04:16

Da’ trebuie sa iti spun ca nu ne intereseaza sa ajungem la sireturile lu’ Voinescu. Il lasam pe el sa se impiedice in ele.

Top 17-05-2010 - 04:30

Poate nu-ti iau si tie mucii pe palma, jartea comunala ce esti. Stai, ma, taticu, in banca ta, ca nu te-a-ntrebat nimeni de buna ziua, panarama ce esti. Sau vrei sa-ti sparg fata?…Baaa, taci, ba, din gura si nu mai enerva, ca dau cu mine-n tine, cracanatule.

nelamuritul 17-05-2010 - 05:33

ca tu esti aripa intelectuala a partidului?
sau ca ai misiune precisa, ordonata de NPP?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult