Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Percheziții la studiourile din Buftea. Evaziune fiscală la MediaPro

Percheziții la studiourile din Buftea. Evaziune fiscală la MediaPro

scris de B.C.R
13 afisari

Mai multe percheziții au loc la studiourile din Buftea. Polițiștii au 26 de mandate de percheziție în București și Ilfov, la sediile unor firme dar și domiciliare. Sunt căutați suspecți de spălare de bani și evaziune fiscală. Prejudiciul se ridică la 1,5 milioane de euro.

Numele unuia dintre cele mai mari trusturi de presă din România, MediaPro, a fost în mijlocul unui scandal penal la începutul acestui an. Mai multe firme sunt bănuite că ar fi implicate într-o reţea de evaziune fiscală, care ar fi fraudat statul cu 20 de milioane de euro. Poliţiştii au făcut atunci verificări la sediul MediaPro, dar și în mai multe locuințe şi sedii ale unor firme.

Poliţiştii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, pun, marţi dimineaţa, în executare 26 de mandate de percheziţie în Bucureşti şi judeţul Ilfov, pentru destructurarea unui grup specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În fapt, poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea infracţională a grupului identificat, stabilind că 66 de societăţi comerciale ar fi cumpărat servicii fictive de la societăţi fantomă în scopul deducerii artificiale şi ilicite a TVA-ului şi impozitului pe profit. Valoarea serviciilor şi a produselor achiziţionate fictiv este de 10 milioane de euro, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro. La acţiune participă 90 de poliţişti şi trei procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, totodată urmând a fi puse în executare 13 mandate de aducere.

1 comentariu

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-07-2014 - 09:33

FRESCA poarta girul …Pictor Vonta + Quassimodo de Trey-Coceni ???

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult