Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE Percheziţie acasă la şeful sindicatului Pro Lex

UPDATE Percheziţie acasă la şeful sindicatului Pro Lex

scris de D.P.
1 afisari

UPDATE 15.10: „Procurori ai Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări în cauza având ca obiect comiterea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi fals intelectual faţă de trei învinuiţi. Urmărirea penală a fost începută în cauză faţă de învinuiţii Lincu Vasile şi Vîlnei Florin Ilie şi Negoiţă Voinea, în cauză fiind efectuate acte de cercetare penală şi fiind administrate probe pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele. Astfel, s-a reţinut în fapt că în calitate de lideri sindicali în cadrul Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex”, Lincu Vasile şi Vîlnei Florin Ilie şi-au însuşit şi au folosit diferite sume de bani, fără aprobarea organelor de conducere şi fără descărcare de gestiune. Din cercetări a rezultat că învinuitul Negoiţă Voinea a acceptat înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor fictive şi a denaturat veniturile şi cheltuielile sindicatului Pro Lex. Cercetările efectuate până în acest moment procesual au mai relevat că au fost încheiate de către liderii sindicali contracte în numele Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex” şi a fost consemnată recepţia unor bunuri fără justificare în documentele contabile şi fără descărcare de gestiune. De asemenea, probatoriul administrat a relevat că au fost achitate din fondurile sindicatului sume de bani cu titlul „drepturi de autor” fără îndeplinirea condiţiilor legale. În cauză se efectuează percheziţii domiciliare, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt şi administrarea întregului material probator”, se precizeaza intr-un comunicat al Parchetului General.

Sediul social al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex, care este şi locuinţa liderului Vasile Lincu, este percheziţionat la această oră de poliţişti, au declarat, pentru NewsIn, citată de realitatea.net, surse judiciare, potrivit cărora măsura a fost dispusă într-un dosar de delapidare.


Vasile Lincu, seful Pro Lex

foto:realitatea.net


Prejudiciul ca urmare a delapidării se ridică la 12 miliarde de lei vechi, au precizat sursele citate.

Tot marţi au loc mai multe percheziţii la persoane şi sedii care au sau au avut legătură cu sindicatul Pro Lex.

Preşedintele Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat că nu are nimic de ascuns şi că pune la dispoziţia poliţiştilor toate documentele cerute.

Lincu a subliniat că, până acum, a mai fost controlat de Garda Financiară, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, însă, afirmă tot el, nu au ieşit la iveală nereguli.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult