Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Percheziţii DIICOT la evazionişti cu produse petroliere

Percheziţii DIICOT la evazionişti cu produse petroliere

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)  – Serviciul Teritorial Ploieşti au efectuat marţi 6 deschineri în Râmnicu Vâlcea, Câmpina şi Bucureşti la o grupare care a produs un prejudiciu de aproape 12 milioane euro.

diicot

Percheziţii DIICOT la evazionişti cu produse petroliere

Potrivit unui comunicat al DIICOT remis de Agerpres, membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând 20 de societăţi comerciale, prin crearea de circuite comerciale şi financiare fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, rezultate din operaţiuni comerciale cu produse petroliere. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti vor fi conduse 10 persoane în vederea audierii, urmând ca la final să fie dispuse măsurile legale.

Ca mod de operare, învinuiţii achiziţionau subprodus petrolier de la furnizori reali, după care, prin intermediul societăţilor comerciale administrate de către membrii grupării, se schimba scriptic calitatea mărfii din combustibil lichid uşor în motorină, mărfurile fiind facturate ca atare către firmele deţinute de către liderul grupării şi ulterior către beneficiarii reali. O altă modalitate de comitere a infracţiunilor consta în achiziţionarea motorinei de la societăţi aflate în insolvenţă, operaţiuni scutite de plata TVA – ului, de către firmele aparţinând învinuiţilor, marfa fiind ulterior revândută către firmele administrate de către liderul grupării, în preţ fiind inclus TVA-ul. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 12 milioane euro.

Procurorii DIICOT au dispus instituirea de măsuri asiguratorii asupra sumelor din conturile bancare şi a imobilelor deţinute de către învinuiţi, în valoare de aproximativ 5 milioane lei, în vederea recuperării prejudiciului. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul de Operaţiuni Speciale Ploieşti, iar percheziţiile au fost puse în executare cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult