Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Perchezitii in Capitala si in 5 judete pentru prinderea unei grupari specializate in contrabanda cu tigari

Perchezitii in Capitala si in 5 judete pentru prinderea unei grupari specializate in contrabanda cu tigari

scris de Ziua Veche
2 afisari

Procurorii DIICOT au procedat la destructurarea unei importante grupari infractionale organizate specializate in contrabanda cu tigarete de provenienta Republica Ucraina si Moldova, fiind efectuate simultan 50 de perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti si judetele Suceava, Botosani, Constanta, Covasna si Neamt, informeaza Agerpres.


La sediul DIICOT Suceava urmeaza a fi aduse pentru audieri 55 de persoane, fata de care, dupa analiza materialului probator, se vor lua masuri legale.

Potrivit unui comunicat de vineri al DIICOT, in cursul investigatiilor s-a stabilit ca acestea erau introduse ilicit pe teritoriul vamal al României, peste frontiera de stat adiacenta judetelor Suceava si Botosani.

Liderul acestei grupari infractionale a fost identificat in persoana numitului Paul Iova, zis Ion Petrisor, de 48 ani, din municipiul Bucuresti.

In cursul cercetarilor, cu ocazia monitorizarii activitatilor infractionale ale membrilor gruparii au fost capturate peste 10.000.000 tigarete de (500.000 de pachete de diferite marci provenienta Republica Ucraina si Republica Moldova). DIICOT precizeaza ca valoarea prejudiciului, doar pentru tigarile capturate, se ridica in acest moment la suma de 5.000.000 lei, echivalentul a peste 1.100.000 euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult