Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Percheziţii în forţă în mai multe judeţe la traficanţii de maşini de lux

Percheziţii în forţă în mai multe judeţe la traficanţii de maşini de lux

scris de C.F.V.
2 afisari

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu poliţişti de la IGPR, efectuează joi 23 de percheziţii în judeţele Harghita, Bacău, Covasna şi Vrancea, la locuinţele mai multor suspecţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, tăinuire, fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului.

Perchezitii in Satu Mare si Maramures la o grupare ce se ocupa cu evaziunea fiscala si spalarea de bani

Sunt vizaţi 13 suspecţi care se ocupau cu furtul de maşini de lux din Ungaria şi le comercializau apoi în România, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă ÎCCJ.
Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – IGPR, sub supravegherea Parchetului de pe lângă ÎCCJ, au documentat şi probat activitatea infracţională a unei grupări care se ocupa cu deturnarea unor autovehicule din Ungaria şi ulterior traficarea acestora pe teritoriul României sau Republicii Moldova, în scopul comercializării către persoane de bună credinţă. Astfel, au fost identificate, în cursul lunilor mai – iunie a.c., în posesia suspecţilor, 15 astfel de autoturisme, ce fac obiectul a tot atâtea dosare penale aflate în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

Ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale efectuează percheziţii domiciliare, la adresele suspecţilor, pe raza judeţelor Harghita, Bacău, Covasna şi Vrancea, pentru punerea în aplicare a 15 mandate de aducere, emise de procurori pe numele suspecţilor. Aceştia vor fi conduşi la sediul Parchetului de pe lângă ÎCCJ, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale. Împotriva a 12 dintre suspecţi s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, înşelăciune, tăinuire, fals material în înscrisuri sub semnătură privată, favorizare a infractorului, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Din investigaţiile efectuate de poliţişti a reieşit că, prin intermediul unor legături infracţionale din Ungaria, membri ai grupării cumpărau în schimbul unor sume modice autovehicule achiziţionate de persoane fizice sau juridice maghiare în sistem leasing sau în baza unor credite bancare, pe care le transportau în România unde le ofereau spre vânzare unor persoane de bună credinţă la preţuri inferioare celor vehiculate pe piaţa de profil.

Transportul autovehiculelor din Ungaria în România se realiza atât de către cetăţenii maghiari, cât şi prin intermediul unor ‘cărăuşi’ care erau dispuşi ca în schimbul unor sume de bani să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun în Ungaria, să preia autoturismele şi să le transporte în România în locuri prestabilite. În cazul în care nu se reuşea comercializarea autoturismelor în România, acestea erau transportate în Republica Moldova unde erau vândute prin intermediul unor cetăţeni moldoveni.

În ambele situaţii, autoturismele erau reclamate ca sustrase de pe teritoriul Ungariei de proprietarii de drept după neplata unui anumit număr de rate, în funcţie de prevederile contractelor de leasing sau împrumut, perioadă în care acestea erau comercializate în România sau Republica Moldova, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult