Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Percheziții în mai multe județe și București vizând livări de medicamente

Percheziții în mai multe județe și București vizând livări de medicamente

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București (PTB) efectuează marți, 16 decembrie, 87 de percheziții în București și alte 17 județe într-un dosar privind livrări de produse farmaceutice.

Percheziții în mai multe județe și București vizând livări de medicamente

Percheziții în mai multe județe și București vizând livări de medicamente

În cauză s-au emis 79 de mandate de aducere, iar la percheziții, care au loc la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor persoane juridice, participă peste 300 de polițiști din Inspectoratul General al Poliției Române și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, potrivit unui comunicat al PTB, remis marți, 16 decembrie de Agerpres. Procurorii au început, în decembrie, urmărirea penală față de 74 de persoane fizice și juridice suspectate de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. „Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2012 — 2014, suspecții au efectuat livrări intracomunitare de bunuri (produse farmaceutice, preponderent medicamente utilizate în tratarea diferitelor forme de cancer, a bolilor autoimune, sindrom HIV/SIDA, a bolilor psihice și hepatitei) în valoare totală de aproximativ 160 milioane de lei, bunuri pe care le colectau de pe piața neagră, fără documente justificative. Pentru a asigura trasabilitatea medicamentelor și pentru a reduce sarcina fiscală aferentă acestor venituri, suspecții au înregistrat achiziții fictive de medicamente de la societăți afiliate sau cu comportament de tip fantomă”, se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că, în vederea însușirii sumelor de bani provenite de la partenerii externi, suspecții au creat circuite financiare prin care au transferat sumele de bani în contul unor societăți comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retrași în totalitate în numerar și restituiți beneficiarului real. Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la suma de aproximativ 12 milioane de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit, iar suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 65 milioane de lei. Sesizarea a aparținut ANAF — Direcția Generală Antifraudă Fiscală, iar activitățile au fost desfășurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informații și ANAF — Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult