Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală: Deputatul PSD Adrian Simonescu ar putea fi implicat

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală: Deputatul PSD Adrian Simonescu ar putea fi implicat

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Procurorii DNA efectuează miercuri, 24 septembrie, 10 percheziţii în judeţele Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, la firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie şi evaziune fiscală.

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală: Deputatul PSD Adrian Simonescu ar putea fi implicat

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală: Deputatul PSD Adrian Simonescu ar putea fi implicat

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în acest dosar de evaziune ar putea fi implicat şi deputatul PSD Adrian Simionescu. Procurorii fac, în acest caz, zece percheziţii în judeţele Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, a precizat DNA, într-un comunicat de presă. Conform procurorilor , în această cauză se fac cercetări privind săvârşirea, în perioada 2012 – 2014, de infracţiuni asimilate celor de corupţie şi evaziune fiscală cu componentă transfrontalieră, prejudiciul estimat fiind de peste un milion de euro.

Simionescu ar fi în atenţia anchetatorilor pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, au precizat sursele judiciare. Procurorii DNA sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi de Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Adrian Constantin Simionescu este deputat din 2012. Simionescu a fost viceprimar în Turnu Măgurele, în perioada 1996-1997, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, în 2008-2009. Conform mediafax, acesta a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PD Teleorman din 1996 până în 2001. Ulterior, el a trecut la PSD, iar în 2001 a fost numit vicepreşedinte al PSD Teleorman.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult