Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Percheziţii la firma de pază a ginerelui lui Vasile Blaga

Percheziţii la firma de pază a ginerelui lui Vasile Blaga

scris de A.B.
11 afisari

Poliţiştii fac percheziţii în Bucureşti şi Hunedoara, într-un dosar în care sunt vizate cinci firme de pază, printre care şi cea a lui Andrei Rudeanu, ginerele liderului PNL Vasile Blaga, pentru evaziune prin înregistrarea unor achiziţii fictive de servicii, prejudiciul fiind de 600.000 de euro.

Andrei Rudeanu ginerele lui blagaDirecția de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române efectuează, joi, pe raza municipiului București și a județului Hunedoara, cinci percheziții domiciliare la societăți comerciale implicate în comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală în domeniul prestării de servicii de pază și protecție, informează un comunicat de presă al IGPR.

La activități participă și polițiști de la IPJ Hunedoara, luptători SIAS și criminaliști.

Din investigații a reieșit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracțional, format din mai multe societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive, a precizat IGPR.

„În fapt, în contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro”, se arată în comunicat.

Acțiunea se desfășoară sub conducerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, urmând ca în funcție de probatoriul administrat să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult