Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Percheziţii la Hotelul Marriott

Percheziţii la Hotelul Marriott

scris de A.P.
14 afisari

Poliţiştii fac percheziţii la Hotelul Marriott din Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 7,5 milioane de lei, care ar fi fost produs prin înregistrarea de cheltuieli cu dobânzi şi de pierderi din diferenţe de curs valutar. Surse judiciare au declarat că directorii firmei vor fi ridicaţi şi duşi la audieri.

hotel marriott perchezitiiParchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a anunţat că perchziţiile au loc la sediile sociale al SC S. SRL şi SC S.C.H.G. (Societatea Companiilor Hoteliere Grand, n.r.) SRL, din Hotelul Marriott, de unde vor fi ridicate documente financiar-contabile şi înscrisuri necesare soluţionării unei cauze penale în care sunt vizate infracţiuni de evaziune fiscală.

“Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2008 – 2015, în documentele contabile ale SC S.C.H.G. SRL, au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi şi pierderi din diferenţe de curs valutar, în baza unui contract de împrumut încheiat cu SC S. SRL, cu justificarea falsă că acest contract este garantat de Statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei (echivalentul a aproximativ 1.685.000 de euro)”, a precizat Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

În această cauză sunt urmărite penal, pentru evaziune fiscală în formă continuată, două persoane şi o firmă.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că în urma percheziţiilor vor fi audiaţi directorul general şi directorul executiv al firmelor.

Poliţia Română a precizat că la percheziţii de la sediile celor două firme participă 12 ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi un procuror din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult