Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Percheziţii la nivel înalt:casa secretarului general MAI.Senatorul PDL Mircea Banias, la DNA

Percheziţii la nivel înalt:casa secretarului general MAI.Senatorul PDL Mircea Banias, la DNA

scris de D.S.S.
2 afisari

Peste 50 de perceziţii au început luni dimneaţă în Constanţa, dar şi în Capitală. Percheziţiile sunt făcute de DNA şi de Poliţia de Frontieră. Vizată este şi casa secretarului general al MAI, Laurenţiu Mironescu.

Mircea Banias, senator PDL-foto realitatea.net

Este vorba de o acţiune mai largă a DNA, o continuare a anchetei privind evaziune fiscală uriaşă pe care ar fi făcut-o mai mulţi directori de la Uzina Reşita, împreună cu un un om de afaceri, trimis în judecată de către procurorii anticorupţii, Said Baaklini.

Surse judiciare au declarat, luni, pentru mediafax.ro, că senatorul PDL Mircea Banias s-a prezentat, luni, la DNA, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că este urmărit penal pentru favorizarea infractorului.

Totodată, sursele citate au precizat că parlamentarul a precizat anchetatorilor că nu l-a cunoscut pe Said Baaklini.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au adus, luni, la cunoştinţă acuzaţiile senatorul PDL Mircea Banias, învinuit în dosarul privind vânzarea unor motoare industriale de la UCM Reşiţa firmei lui Said Baaklini, achiziţie ce a condus la o restituire de TVA în valoare de 60 milioane euro.

Mircea Banias este fostul director al Administraţiei Porturilor Constanţa, devenit apoi senator. În locul său a rămas director tehnic, fratele acestuia.

Said Baaklini este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru restituiri ilegale de TVA de 60 de milioane euro, după ce UCM Reşiţa i-a vândut patru motoare nefuncţionale, aflate pe stoc de peste 20 de ani, la un preţ de 50 de ori mai mare.

Baaklini, asociat unic şi administrator al SC Libarom Agri SRL Bucureşti, este acuzat de evaziune fiscală, evaziune fiscală în forma tentativei şi asociere în vederea săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, potrivit DNA.

În aceeaşi cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de Adrian Chebuţiu, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa SA, şi Adrian Preda Coriolan, director executiv al aceleiaşi societăţi, pentru evaziune fiscală, asociere în vederea săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi două infracţiuni de fals intelectual.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult