Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Percheziţii la SIVECO. Evaziune de 10 milioane de EURO

Percheziţii la SIVECO. Evaziune de 10 milioane de EURO

scris de Matei Iliescu
19 afisari

Poliţiştii şi procurorii fac, luni, percheziţii la mai multe firme, printre care şi societatea SIVECO, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice.

 

Percheziţii la SIVECO. Evaziune de 10 milioane de EURO

Percheziţii la SIVECO. Evaziune de 10 milioane de EURO

Potrivit Poliţiei Române, percheziţiile au loc la şapte adrese din Bucureşti şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu, fiind vizate domiciliile suspecţilor şi sediile unor societăţi comerciale. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că printre firmele percheziţionate este şi compania SIVECO.

 

Zece persoane vor fi aduse la audieri, iar în funcţie de probatoriul administrat şi de aspectele rezultate în urma percheziţiilor, vor fi dispuse măsurile legale în acest dosar, în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală.

 „În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii producătoare de programe informatice ar fi creat un circuit infracţional format din peste 50 de societăţi comerciale prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive derulate în perioada 2009-2013, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

 

Din cercetări a reieşit că în contabilitatea producătorului de soft ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.

 

Potrivit unor surse judiciare, SIVECO ar fi achiziţionat fictiv servicii de programare informatică de la mai multe firme de tip „fantomă”. În lanţul evazionist ar fi fost implicate mai multe firme de tip „fantomă”, iar unele dintre acestea, care ar fi furnizat servicii informatice companiei SIVECO, ar aparţine unor cetăţeni de etnie romă din Sinteşti.

 

Percheziţiile sunt făcute de ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Poliţia Română, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. La percheziţii participă şi poliţişti de la inspectoratele judeţene de poliţie din Giurgiu şi Ilfov, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Reactia oficială a SIVECO

„In cursul acestei dimineti, am fost solicitati sa furnizam informatii in cadrul unor cercetari efectuate de catre autoritati. Activitatea financiara si comerciala a companiei se bazeaza, de mai bine de 22 de ani, pe respectarea tuturor prevederilor legale, nationale si internationale. Sprijinim cu maxima disponibilitate eforturile autoritatilor.
Manifestam, totodata, transparenta in punerea la dispozitia opinei publice a informatiilor referitoare la desfasurarea cercetarilor facute de autoritati, in masura in care le vom avea”, a precizat SIVECO, într-un comunicat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult