Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Percheziţii pentru destructurarea unor reţele specializate în fraude informatice cu sprijinul FBI şi Secret Service

Percheziţii pentru destructurarea unor reţele specializate în fraude informatice cu sprijinul FBI şi Secret Service

scris de C.P.
187 Afisari

Procurorii DIICOT fac 117 percheziţii în Bucureşti, Craiova, Târgu Jiu, Timişoara, Râmnicu-Vâlcea, Zimnicea, Alexandria, Reşiţa şi Piteşti, pentru destructurarea a trei grupuri specializate în fraude informatice pe site-uri de comerţ, care ar fi escrocat aproximativ 1.000 de persoane. Paguba se ridică la 20 de milioane de dolari. Anchetatorii români colaborează cu ofiţerii US Secret Service şi FBI.

percheziţii pentru destructurarea unor reţele specializate în fraude informatice

Percheziţii pentru destructurarea unor reţele specializate în fraude informatice

Membrii celor trei grupuri sunt suspectaţi că, în  perioada anilor 2009-2011, prin postarea unor anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri care în realitate nu existau (autoturisme, motociclete, ambarcaţiuni uşoare, produse electronice), au indus şi menţinut  în eroare mai mulţi cumpărători on-line, în cadrul platformelor de comerţ electronic www.eBay.com şi www.craigslist.org, cărora le-au fost transmise informaţii false cu privire la realitatea anunţurilor, modalitatea de achiziţie, plata preţului, identitatea vânzătorului.

Sumele de bani aferente preţului plătit de victime au fost colectate din străinătate (cel mai adesea de pe teritoriul SUA) cu folosirea de identităţi false de către membrii grupului şi ulterior retransmise în România prin intermediul transferurilor rapide către persoane afiliate grupului cu acest scop.

La sediul DIICOT urmează să fie aduse aproximativ 90 de persoane faţă de care s-a început urmărirea penală pentru fraudă informatică,  constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebit de grave.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS