Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Peste 13.700 de politisti trebuie sa asigure linistea de Craciun

Peste 13.700 de politisti trebuie sa asigure linistea de Craciun

scris de M.A.
4 afisari

În perioada Crăciunului, peste 13.700 de poliţişti vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor, astfel încât sărbătorile să se desfăşoare normal, anunţă Poliţia Română.

În perioada Crăciunului vor avea loc în toată ţara manifestări religioase şi culturale la care este aşteptat un public numeros. Pentru ca sărbatorile să se desfăşoare în linişte peste 13.700 de poliţişti sunt pregătiţi să intervină prompt atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unei fapte antisociale, să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor, să aplice cu fermitate legea atunci când situaţia o impune, precizează sursa citată. Din totalul poliţiştilor angrenaţi în măsurile de ordine luate pentru descurajarea şi combaterea producerii de infracţiuni sau alte fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru asigurarea desfăşurării normale a traficului rutier şi pietonal, peste 8.300 sunt de ordine publică, aproape 1.800 sunt de la structurile de poliţie rutieră, iar peste 3.100 de la structurile de investigaţii criminale, investigare a fraudelor şi poliţie transporturi. Pe principalele căi de comunicaţie (cu precădere pe Valea Prahovei, Valea Oltului şi nordul Moldovei) şi în zonele unde se vor desfăşura manifestări publice vor acţiona, zilnic, aproape 1.700 de poliţişti ai structurilor de ordine publică şi poliţie rutieră. De asemenea, pentru diminuarea riscului rutier poliţiştii vor folosi autospeciale dotate cu aparate de radar. Totodată, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, poliţiştii vor monitoriza atent respectarea legislaţiei referitoare la regimul materiilor explozive şi desfăşurarea operaţiunilor cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. De asemenea, în această perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze copiii cu atenţie sporită deoarece aceştia sunt expuşi accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Singurele obiecte pirotehnice care pot fi achiziţionate şi folosite de către cetăţeni sunt: steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle şi minisori, cu o masă maximă de amestec pirotehnic de 3 grame.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult