Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Peste 1300 de oameni şi 11 aeronave caută planorul dispărut

Peste 1300 de oameni şi 11 aeronave caută planorul dispărut

scris de A.P.
15 afisari

Acțiunile de căutare a pilotului planorului dispărut joia trecută au fost extinse în alte trei județe, mai multe echipe fiind implicate în această misiune, inclusiv drone, a anunțat luni Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

planor-disparut_cautari„Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a aprobat implicarea unor resurse suplimentare, ajungându-se astfel la peste 1.350 de forțe implicate în această misiune complexă. Pe lângă județele Brașov, Prahova, Buzău, Argeș, Dâmbovița și Sibiu, începând de azi dimineață căutările se fac și în alte trei județe: Harghita, Covasna, Bacău”, se precizează într-un comunicat de presă al MAI.

Cei peste 1.350 de pompieri, jandarmi, salvamontiști, polițiști, militari, pădurari și voluntari ai serviciilor pentru situații de urgență au la dispoziție 218 mijloace de acțiune: vehicule, șenilate și autospeciale de teren.

Sunt folosite 11 aeronave, dintre care șapte elicoptere ale MAI și MApN și patru avioane ale Aeroclubului României. Totodată, luni vor fi ridicate și două drone pentru căutările în zonele foarte greu accesibile.

Una din zonele în care se concentrează echipele de căutare este cea situată între cabana Trei Brazi și cabana Poiana Secuilor. Peste 60 de pompieri militari şi jandarmi vor cerceta metru cu metru zona respectivă.

Echipele şi-au concentrat căutările în această zonă după ce au primit de la o turistă o fotografie în care se presupune că apare planorul, deasupra zonei Postăvaru, cu puţin timp înainte de a i se pierde urma.

Cei care coordonează echipele de salvare au stabilit şi un punct de regrupare, pentru că terenul accidentat este periculos chiar şi pentru jandarmi şi pompieri.

„Există o porţiune mai dificilă şi acolo am trimis oameni mai experimentaţi, ca să nu avem accidente şi să căutăm alte victime”, a declarat maiorul Lucian Marciu, comandantul Secţiei de pompieri Predeal, ISU Braşov.
„O să începem să analizăm tot ce a fost căutat și o să începem să căutam zone mai restrânse pe care trebuie să ne concentrăm”, a spus Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Autorităţile au făcut mai multe trasee ipotetice pe care le-ar fi putut parcurge pilotul planorului, ţinând cont inclusiv de condiţiile meteo din ziua dispariţiei.

Planorul a dispărut joi după-amiază, însă căutările la sol au demarat abia vineri dimineaţă. În ziua respectivă, timp de câteva ore, echipele au fost puse pe o pistă falsă de o informaţie primită la numărul de urgență 112.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult