Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Phishing la Ministerul Finanţelor. Firmele sunt amăgite cu rambursări de impozite

Phishing la Ministerul Finanţelor. Firmele sunt amăgite cu rambursări de impozite

scris de Ziua Veche
4 afisari

Ministerul Finanţelor Publice precizează, într-un comunicat, că mesajele de e-mail care au circulat în zilele de 5 şi 6 octombrie 2010, având ca subiect eventuale rambursări de impozite, sunt false.„În zilele de 5 şi 6 octombrie a.c. s-au primit numeroase sesizări telefonice, din partea unor instituţii şi societăţi comerciale, cu privire la conţinutul unor e-mail-uri prin care erau înştiintaţi despre faptul că au de primit o rambursare de impozit scop în care li se solicita completarea unui formular conţinînd date personale, privitoare la contul bancar, card bancar, etc. Domeniul de web al instituţiei noastre este www.mfinante.gov.ro. Serviciul de comunicare şi relaţii publice, din cadrul Direcţiei de comunicare, relaţii publice, mass-media şi transparenţă, nu are atribuţii in domeniul rambursării de impozite şi taxe. În cadrul acestei structuri nu există Biroul de plăţi pentru persoane fizice menţionat în e-mail. În urma investigaţiilor efectuate, de către compartimentul de specialitate din cadrul instituţiei noastre, s-a constatat că IP-ul computerului de pe care s-a trimis acest e-mail nu face parte din cele aflate în dotarea Ministerului Finanţelor Publice, fiind vorba despre un atac informatic de tip phishing.

 

 Astfel, atenţionăm pe cei vizaţi să nu dea curs acestor e-mail-uri şi să nu completeze formularul cu date de identificare sau financiare ale societăţilor cărora sunt adresate. Menţionăm că o informare privind această situaţie a fost publicată în data de 5 octombrie a.c. pe site-ul www.mfinante.ro”, se mai arată în comunicat.

 Ministerul Finanţelor a sesizat organele competente pentru soluţionarea acestei situaţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult